Oikonomou pisoi
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Ένα εκπαιδευτικό συνέδριο από το Δίκτυο Φοιτητών Erasmus

Εικόνα του άρθρου Ένα εκπαιδευτικό συνέδριο από το Δίκτυο Φοιτητών Erasmus
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 14/02/2020, 12:23
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Το Δίκτυο Φοιτητών Erasmus Ελλάδας (Erasmus Student Network Greece) και ο τοπικός σύλλογος των Ιωαννίνων, σε συνεργασία με το τμήμα Διεθνών και Δημοσίων Σχέσεων του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων διοργανώνουν το Εθνικό Εκπαιδευτικό Συνέδριο του Δικτύου (National Training Event), το οποίο θα πραγματοποιηθεί στα Γιάννενα από 21 έως 23 Φεβρουαρίου.

Στο Εθνικό Εκπαιδευτικό Συνέδριο του Δικτύου θα συμμετέχουν περισσότεροι από 70 εθελοντές, εκπροσωπώντας 19 τοπικούς συλλόγους και τα αντίστοιχα Ιδρύματα Ανώτατης Εκπαίδευσης στα οποία δραστηριοποιούνται.

Ο εκπαιδευτικός χαρακτήρας του συνεδρίου δημιουργεί πρόσφορο έδαφος όπου οι εθελοντές θα μπορέσουν να αναπτύξουν τις δεξιότητες τους (soft skills και hard skills) με απώτερο σκοπό τη βελτιστοποίηση των δράσεων τους στους τοπικούς συλλόγους.

Πιστεύοντας ότι η μάθηση είναι μια συνεχής διεργασία που συντελείται δια βίου, το πρόγραμμα του συνεδρίου βασίζεται στη μη τυπική εκπαίδευση. Βάσει αυτών, στην agenda έχουν ενσωματωθεί workshops τα οποία θα επιτρέψουν στους εθελοντές μέσω της διάδρασης και του εποικοδομητικού διαλόγου να ανταλλάξουν καλές πρακτικές και να θέσουν απαραίτητα θεμέλια για την απόκτηση περισσότερων γνώσεων. Ακόμη, κατά τη διάρκεια του συνεδρίου, οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να διευρύνουν τις γνώσεις τους για τη δομή και τον τρόπο λειτουργίας του Δικτύου.

Στα workshops και τις συζητήσεις θα προσφέρουν τις εξειδικευμένες τους γνώσεις ως εκπαιδευτές, εθελοντές από το TEDxMaviliSquare, τη HelMSIC και την EFPSA διευρύνοντας το πλαίσιο συνεργασίας των εθελοντικών δράσεων και φοιτητικών συλλόγων στη χώρα μας.

 Το Δίκτυο Φοιτητών Erasmus (ESN) αποτελεί τη μεγαλύτερη εθελοντική, φοιτητική οργάνωση στην Ευρώπη. Ιδρύθηκε το 1989 με βασική αρχή του τη φράση: «Φοιτητές Βοηθούν Φοιτητές». Μέρος του δικτύου αποτελεί και το ESN Ελλάδας. Σήμερα, δραστηριοποιούνται 19 τοπικοί σύλλογοι στα Ανώτερα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας, σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Ιωάννινα, Κρήτη, Ξάνθη, Βόλο, Λάρισα, Καστοριά και Κοζάνη. Οι ελληνικοί σύλλογοι υποδέχονται περισσότερους από 2.500 εισερχόμενους φοιτητές κάθε χρόνο

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back