Oikonomou pisoi
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Ένα εκπαιδευτικό κέντρο για extreme sports στην Κόνιτσα

Εικόνα του άρθρου Ένα εκπαιδευτικό κέντρο για extreme sports στην Κόνιτσα
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 31/05/2021, 22:38
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Τη δημιουργία Εθνικού Κέντρου Extreme Sports και Υπαίθριων Αθλητικών Δραστηριοτήτων, στο Αναγνωστοπούλειο Ίδρυμα στην Κόνιτσα, ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού.

Η ανακοίνωση αυτή είχε γίνει στο πλαίσιο συνάντησης που είχε ο υφυπουργός Λευτέρης Αυγενάκης με τον δήμαρχο Κόνιτσας Νίκο Εξάρχου. Με σημερινή του ανακοίνωση, ο δήμαρχος κ. Εξάρχου ευχαριστεί τον κ. Αυγενάκη, και τον… συμπατριώτη υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη Λευτέρη Οικονόμου αλλά και τον Γιώργο Τάσσο, μέλος της επιτροπής τουρισμού του Δήμου.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό, στο κεντρικό κτίριο του Αναγνωστοπούλειου Ιδρύματος θα στεγαστούν οι Σχολές Προπονητών και Εκπαιδευτών για αθλήματα όπως καγιάκ, ράφτινγκ, ορειβατικό σκι κ.λπ. Όπως είχε ανακοινωθεί, τις προσεχείς εβδομάδες θα πραγματοποιηθεί επίσκεψη από τον κ. Αυγενάκη στο Αναγνωστοπούλειο Ίδρυμα και θα υπογραφεί σχετικό Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ του υφυπουργείου Αθλητισμού, της Περιφέρειας Ηπείρου και του Δήμου Κόνιτσας, στο οποίο θα εξειδικεύονται οι αναγκαίες λεπτομέρειες υλοποίησης του Εθνικού Κέντρου Extreme Sports και Υπαίθριων Αθλητικών Δραστηριοτήτων.

Στιγμιότυπο από τη συνάντηση του κ. Εξάρχου με τον κ. Αυγενάκη, την περασμένη εβδομάδα

«Το κέντρο αυτό θα προσφέρει μια διαφορετική και ολοκληρωμένη ανάπτυξη στον τουριστικό τομέα των outdoor activities στηριζόμενη στον επαγγελματισμό, συνοδευόμενο από εθνική και ευρωπαϊκή πιστοποίηση» σημειώνει ο κ. Εξάρχου στην ανακοίνωσή του. Ο δήμαρχος δεν παραλείπει να ευχαριστήσει τον περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέκο Καχριμάνη, τον πρόεδρο του ΠΕΑΚΙ Παντελή Κολόκα, τον εκπρόσωπο του Αναγνωστοπουλείου Ιδρύματος στην Ελλάδα Γιώργο Μπασά όπως και την πρώην αντιπεριφερειάρχη Ιωαννίνων Τατιάνα Καλογιάννη.

Όπως σημειώνει ο δήμαρχος, η κα Καλογιάννη φρόντισε για την ένταξη του έργου της Σχολής των Outdoor Activities στο πρόγραμμα Interreg Ελλάδα-Αλβανία. Από το πρόγραμμα αυτό, πραγματοποιείται από την Περιφέρεια Ηπείρου και η αποκατάσταση τμήματος του κτιρίου του Αναγνωστοπούλειου Ιδρύματος.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back