ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Αναμένοντας το Εθνικό Κέντρο Extreme Sports

Εικόνα του άρθρου Αναμένοντας το Εθνικό Κέντρο Extreme Sports
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 26/11/2021, 18:33
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Πριν λίγους μήνες, τον Μάιο, η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού ανακοίνωσε τη δημιουργία Εθνικού Κέντρου Extreme Sports και Εναλλακτικών Μορφών Αθλητισμού, στο Αναγνωστοπούλειο Ίδρυμα στην Κόνιτσα.

Ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης, που βρίσκεται από χτες στα Γιάννενα για το προσυνέδριο της ΝΔ, είπε ότι σύντομα θα υπογραφεί η προγραμματική σύμβαση για την υλοποίηση του Κέντρου. Ο κ. Αυγενάκης είχε σήμερα συνάντηση με περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέκο Καχριμάνη, τον δήμαρχο Κόνιτσας Νίκο Εξάρχου, τον πρόεδρο του Πανηπειρωτικού Εθνικού Αθλητικού Κέντρου Ιωαννίνων (ΠΕΑΚΙ) Παντελή Κολόκα και τη βουλευτή Μαρία Κεφάλα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, στη συνάντηση συμφωνήθηκε ότι στον φορέα διαχείρισης του Κέντρου θα συμμετέχουν η Περιφέρεια Ηπείρου, ο Δήμος Κόνιτσας, το Κοινωφελές Ίδρυμα «Σχολές Μιχαήλ Αναγνωστοπούλου», το Υφυπουργείο Αθλητισμού και το Π.Ε.Α.Κ.Ι., το οποίο θα έχει και τη διοικητική ευθύνη.

Το ισόγειο στο Αναγνωστοπούλειο Ίδρυμα έχει ανασκευαστεί με χρηματοδότηση από το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Διασυνοριακής Συνεργασίας Interreg IPA II «ΕλλάδαΑλβανία 2014-2020» με στόχο τη δημιουργία Κέντρου Extreme Sports.

Ο 1ος όροφος του κτιρίου έχει συντηρηθεί, αλλά χρήζει επισκευής ώστε να μπορεί να φιλοξενήσει το σύνολο των εναλλακτικών αθλημάτων, με τον κατάλληλο εξοπλισμό.

Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση, ή ολοκληρώνονται οι μελέτες, με συντονισμό της Περιφέρειας Ηπείρου, για τις απαιτούμενες εργασίες στον όροφο του κτιρίου της Αναγνωστοπουλείου Σχολής, για τον απαραίτητο εξοπλισμό του «Εθνικού Κέντρου Extreme Sports και Εναλλακτικών Μορφών Αθλητισμού», για τον καθορισμό του τρόπου λειτουργίας του και για τη δημιουργία πιστών Mountain Bike.

Στο πλαίσιο του προγράμματος Interreg, έχει προχωρήσει ήδη η δημιουργία 80 αναρριχητικών διαδρομών στη γύρω περιοχή.

Επίσης αναμένονται τα διετή Προγράμματα Σπουδών των υπαίθριων δραστηριοτήτων Εναλλακτικού Αθλητισμού (για οδηγούς Rafting, Kayak, Αλεξιπτώτου Πλαγιάς και Fly Fishing), καθώς και εκείνο για την «Εθνική Σχολή Αλπινισμού και Σκι» που θα λειτουργού στο κτίριο του Αναγνωστοπούλειου Ιδρύματος.

 

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back