ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Ένα εκατομμύριο ευρώ για οφειλές από ρυμοτομίες

Εικόνα του άρθρου Ένα εκατομμύριο ευρώ για οφειλές από ρυμοτομίες
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 04/10/2016, 17:10
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Πάνω από ένα εκατομμύριο ευρώ (1.069.806,12) έρχεται στον δήμο Ιωαννιτών από το υπουργείο Εσωτερικών για την πληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών προς τρίτους. Οι οφειλές αφορούν κυρίως ρυμοτομίες.

«Με την εξέλιξη αυτή, ο Δήμος εξοικονομεί 1,1 εκατομμύριο ευρώ από τα τακτικά του έσοδα, τα οποία είχαν προγραμματιστεί να χρησιμοποιηθούν για την αποπληρωμή ρυμοτομιών και τόκων, επιταχύνοντας με τον τρόπο αυτό την ολοκλήρωση απαλλοτριώσεων σε περιοχές όπου είχαν γίνει πράξεις εφαρμογής, ώστε να προχωρήσει άμεσα σε διανοίξεις δρόμων και σε έργα υποδομής. Το ποσό αυτό απελευθερώνεται και σχεδιάζεται να κατευθυνθεί σε δράσεις κοινωνικής πολιτικής, πολιτισμού και σε έργα για τους δημότες της πόλης» αναφέρει σε γραπτή του δήλωση ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Θωμάς Γιωτίτσας.

Στην ανακοίνωσή του, το δημαρχείο αποδίδει επί της ουσίας την εξέλιξη αυτή στο καλό πρόσωπο που παρουσιάζει ο Δήμος στα οικονομικά δεδομένα αλλά και στη συστηματική δουλειά που έγινε τον τελευταίο καιρό για την τεκμηρίωση του φακέλου προς το υπουργείο Εσωτερικών.

Όπως αναφέρεται, η Οικονομική Υπηρεσία του Δήμου, κινούμενη ταχύτατα και μεθοδικά, απέστειλε από τις 31 Αυγούστου πλήρη και τεκμηριωμένο φάκελο προς το υπουργείο αιτούμενη το μέγιστο ποσό επιχορήγησης που δικαιούταν ο Δήμος, βάσει της σχετικής εγκυκλίου, δηλαδή το ποσό του 1.069.806,12 ευρώ.

«Ο δήμος Ιωαννιτών ήταν από τους πρώτους στην Ελλάδα που απέστειλαν τον σχετικό φάκελο, μετά από συστηματική δουλειά εβδομάδων ώστε να μεγιστοποιηθούν οι πιθανότητες έγκρισης. Είναι χαρακτηριστικό ότι το υπουργείο Εσωτερικών, με νεότερη εγκύκλιο του στις 19 Σεπτεμβρίου, καλεί όλους τους Δήμους της χώρας να επιταχύνουν τις διαδικασίες σύνταξης των φακέλων και να επισπεύσουν την υποβολή των σχετικών αιτήσεων προκειμένου να επιτευχθεί η μέγιστη δυνατή απορρόφηση των 320 εκατομμυρίων ευρώ της συνολικής επιχορήγησης προς τους ΟΤΑ» τονίζεται.

Και καταλήγει σημειώνοντας: «Η πληρότητα και αρτιότητα του φακέλου και της έκθεσης αιτιολόγησης, καθώς και η συνεχής επικοινωνία με το υπουργείο Εσωτερικών για την παρακολούθηση της πορείας αξιολόγησης του φακέλου, οδήγησαν στην άμεση έγκριση της επιχορήγησης προς το Δήμο μας για το σύνολο του αιτούμενου ποσού».


ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back