ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Ένα «διακοινοβουλευτικό» διήμερο με προσδοκίες

Εικόνα του άρθρου Ένα «διακοινοβουλευτικό» διήμερο με προσδοκίες
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 15/01/2024, 21:18
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Τι είναι η Παγκόσμια Διακοινοβουλευτική Ένωση Ελληνισμού (Πα.Δ.Ε.Ε.), μέλη της οποίας είχαν μια σειρά από συναντήσεις με φορείς των Ιωαννίνων αυτές τις δύο ημέρες με τη συμμετοχή του προέδρου της Βουλής Κώστα Τασούλα;

Ένας οργανισμός, που συστάθηκε το 1996 και ο οποίος αποτελείται από νυν και πρώην ελληνικής καταγωγής βουλευτές άλλων χωρών. Η Ένωση αυτή συνεργάζεται στενά με την Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Ελληνισμού της Διασποράς της Βουλής.

Ο «ηθικός αυτουργός» της επίσκεψης αυτής των νυν και πρώην ελληνικής καταγωγής βουλευτών της αλλοδαπής ήταν ο κ. Τασούλας. Για τον κ. Τασούλα, όλοι αυτοί οι άνθρωποι είναι «πρεσβευτές του ελληνισμού», μπορούν «να συμπεριλάβουν και την έγνοια και τη φροντίδα για τη δική μας περιοχή» και αποτελούν «έναν πολλαπλασιαστή ηθικής αλλά και πρακτικής ισχύος», όπως ανέφερε στον χαιρετισμό του στη συνάντηση που έγινε στο Δημαρχείο Ιωαννίνων.

Ο δήμαρχος Ιωαννίνων Θωμάς Μπέγκας, αφού υπενθύμισε τη «διπλωματία πόλεων», αναφέρει ότι η επίσκεψη αυτή της αντιπροσωπείας «αποτυπώνει στην πράξη τη βαθιά μου πεποίθηση πως μόνο μέσω της συνένωσης δυνάμεων μπορούμε να πετύχουμε τους στόχους για την ανάπτυξη του τόπου μας». Το Γραφείο Τύπου του Δημαρχείου κάνει δε γνωστό ότι ο πρόεδρος της ΠαΔΕΕ Λεωνίδας Ραπτάκης χαρακτήρισε την επίσκεψη στα Γιάννενα ως «μια μεγάλη ευκαιρία για τον τουρισμό, την εκπαίδευση και τις επενδύσεις» όπως και ότι από την Κυριακή τα μέλη του ΠαΔΕΕ διαφημίζουν στα social media τα Γιάννενα με τη δημιουργία ενός… hashtag (#AllroadsLeadToIoannina).

Η αντιπροσωπεία και ο κ. Τασούλας επισκέφθηκαν και την Περιφέρεια Ηπείρου. Ο περιφερειάρχης Αλέκος Καχριμάνης ζήτησε τη στήριξη των μελών της ΠαΔΕΕ για τη στήριξη των πρωτοβουλιών, και δη των εμπορικών και τουριστικών, της Περιφέρειας. Από την τοποθέτησή του δεν θα μπορούσαν να λείψουν και οι εθνικοί ευεργέτες. Ο κ. Καχριμάνης ανέφερε ότι «δεν είναι τυχαίο πως τα ¾ των εθνικών ευεργετών είναι Ηπειρώτες» και σε αυτό το σημείο υπογράμμισε ότι για την Ήπειρο η εκλογή του κ. Τασούλα ως προέδρου της Βουλής όπως «και η γενική αναγνώριση της έως επιτυχημένης θητείας του στο Κοινοβούλιο είναι ιδιαίτερα τιμητική».

Κατά τα άλλα, όλοι οι τοπικοί φορείς –από το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Ηπείρου μέχρι το Επιμελητήριο και τους ξενοδόχους- ζήτησαν τη συνδρομή της ΠαΔΕΕ.


ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back