Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Ένα διαφορετικό τουρνουά μπάσκετ με προσδοκίες

Εικόνα του άρθρου Ένα διαφορετικό τουρνουά μπάσκετ με προσδοκίες
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 10/05/2019, 21:06
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Στο Νέο Κλειστό Γυμναστήριο των Ιωαννίνων θα πραγματοποιηθεί στις 11 και 12 Μαΐου το 1ο Τουρνουά Καλαθοσφαίρισης με αμαξίδιο. To τουρνουά αυτό γίνεται πραγματικότητα για δύο λόγους, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του Δήμου Ιωαννιτών. Ο πρώτος είναι ότι ο Δήμος Ιωαννιτών χρηματοδοτεί την πρωτοβουλία αυτή μέσω του συμμετοχικού προϋπολογισμού και ο δεύτερος ότι οι άνθρωποι του Συλλόγου Καλαθοσφαίρισης Ιωαννίνων I.B.C.-Ioannina Basketball Club οραματίστηκαν, σχεδίασαν και δούλεψαν για αυτή τη διοργάνωση.

Σε σημερινή συνέντευξη Τύπου, ο δήμαρχος Ιωαννίνων Θωμάς Μπέγκας, ο αντιδήμαρχος Προγραμματισμού και Ανάπτυξης Θανάσης Μανταλόβας, ο πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου Ιωαννίνων Κώστας Γκόγκος, η παραολυμπιονίκης Ανθή Λιάγκου, ο πρόεδρος του IBC Γιώργος Ζάραγκας και το μέλος της διοίκησης του Συλλόγου Χριστίνα Ευθυμίου κάλεσαν τους Γιαννιώτες να δώσουν το παρών.

Εκ μέρους της δημοτικής αρχής και εκπροσωπώντας τον δήμαρχο (λόγω των περιορισμών που ισχύουν στις εμφανίσεις του στα ΜΜΕ), ο κ. Μανταλόβας τόνισε: «Αποτελεί βασική αρχή αυτής της δημοτικής αρχής η ενίσχυση της φωνής των πολιτών και των τοπικών συλλογικοτήτων της κοινωνίας στη διακυβέρνηση του Δήμου.Εφαρμόσαμε για πρώτη φορά στην πόλη το ‘εργαλείο’ του συμμετοχικού προϋπολογισμού και ζητήσαμε τη γνώση και τις ιδέες των συμπολιτών μας για να κάνουμε την πόλη μας καλύτερη. Ως αποτέλεσμα μετατρέψαμε μια τυπική διαδικασία ‘κλειστών θυρών’ που αφορά την κατάρτιση του προϋπολογισμού, σε μια ευκαιρία συμμετοχής για όλους τους πολίτες. Μέσω του συμμετοχικού προϋπολογισμού μετασχηματίζουμε τις ιδέες των συμπολιτών μας, σε πράξεις και έργα. Μια απ’ αυτές ήταν η πρόταση του IBC για τη διεξαγωγή του τουρνουά καλαθοσφίρισης με αμαξίδιο, μια καινοτόμα και πρωτοπόρα πρόταση που αύριο και μεθαύριο θα γίνει πράξη».

Από την πλευρά της η Ανθή Λιάγκου, αφού ευχαρίστησε τόσο τη δημοτική αρχή όσο και το σωματείο του IBC για τη διοργάνωση, κάλεσε όλους όσους χρησιμοποιούν αμαδίξιο και θέλουν να συμμετέχουν στην προσπάθεια δημιουργίας τοπικής ομάδας καλαθοσφαίρισης με αμαξίδιο, να επικοινωνήσουν με τους ανθρώπους του IBC.

Τέλος, ο κ. Ζάραγκας και η κ. Ευθυμίου εξήραν την πρωτοβουλία του Δήμου για την καθιέρωση του Συμμετοχικού Προϋπολογισμού, μέσω του οποίου χρηματοδοτήθηκε η πρόταση του συλλόγου. Με τη σειρά τους κάλεσαν κι αυτοί τον κόσμο να στηρίξει τη διοργάνωση αλλά και την προσπάθεια δημιουργίας της πρώτης ομάδας καλαθοσφαίρισης με αμαξίδιο στα Γιάννενα.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back