Oikonomou pisoi
ΕΛΛΑΔΑ

Εμπρηστική επίθεση στον Real FM και Real News

Εικόνα του άρθρου Εμπρηστική επίθεση στον Real FM και Real News
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 13/07/2022, 14:48
ΕΛΛΑΔΑ

Υπολείμματα αυτοσχέδιου μηχανισμού και συγκεκριμένα τρία γκαζάκια με ταινία έχουν βρεθεί έως τώρα από το ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στο κτίριο του Real FM στο Μαρούσι όπου εκδηλώθηκε τα ξημερώματα πυρκαγιά η οποία προκάλεσε σημαντικές ζημιές.

Ο μηχανισμός βρέθηκε σε εξωτερικό κλιμακοστάσιο του κτηρίου μεταξύ του ισογείου και του πρώτου ορόφου. Σημειώνεται ότι το ισόγειο του κτιρίου είναι κενό, στον πρώτο και δεύτερο όροφο στεγάζονται τα γραφεία Real FM & Real News, ενώ στον τρίτο όροφο βρίσκονται γραφεία ναυτιλιακής εταιρίας.

Οι μεγάλες ζημιές έχουν προκληθεί στον τρίτο όροφο, αλλά υπάρχουν αρκετές και στους άλλους δύο. Η εργαζόμενη που απεγκλωβίστηκε από το κτίριο ήταν στον πρώτο όροφο όπου είναι τα γραφεία του ραδιοφωνικού σταθμού. Αυτή την ώρα αναμένεται κλιμάκιο του τμήματος εξουδετέρωσης εκρηκτικών μηχανισμών (ΤΕΕΜ) της ΕΛΑΣ, το οποίο θα ερευνήσει τον χώρο για να διαπιστώσει αν υπάρχουν και άλλοι μηχανισμοί, εκτός από αυτόν που ήδη έχει εντοπιστεί.

Την προανάκριση για την υπόθεση θα αναλάβει πιθανότητα η Κρατική Ασφάλεια.


Καταδίκη

Τη συμπαράστασή του στον Νίκο Χατζηνικολάου εξέφρασε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά από το Μέγαρο Μαξίμου. Παράληλα τον διαβεβαίωσε ότι η Πολιτεία θα καταβάλει κάθε προσπάθεια ώστε οι δράστες να οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη.


Αλ. Τσίπρας

«Η εμπρηστική επίθεση στον Real Fm, ακόμη μια επίθεση στην ελευθερία του Τύπου και της ενημέρωσης» αναφέρει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Όπως σημειώνει ο κ. Τσίπρας, «η Πολιτεία οφείλει άμεσα να φέρει τους δράστες στη δικαιοσύνη».


Το ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝ.ΑΛΛ.

«Καταδικάζουμε απερίφραστα και κατηγορηματικά την εμπρηστική επίθεση στον Ρ/Σ Real FM 97,8. Στεκόμαστε απέναντι σε κάθε επιχείρηση εκφοβισμού ή φίμωσης της δημοσιογραφικής φωνής. Η ελευθερία του Τύπου είναι αδιαπραγμάτευτη» έγραψε στο Twitter ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝ.ΑΛΛ..


Το ΚΚΕ

«Η επίθεση, με εκρηκτικούς μηχανισμούς, στα γραφεία που στεγάζονται η εφημερίδα Real News και ο ραδιοφωνικός σταθμός Real fm, με μεγάλους κινδύνους για τους εργαζόμενους σε αυτά τα Μέσα, είναι «πράξη αποτρόπαια και απολύτως καταδικαστέα» υπογράμμισε το ΚΚΕ, που εξέφρασε την αμέριστη στήριξη και αλληλεγγύη του στους δημοσιογράφους, σε όλους τους εργαζόμενους της εφημερίδας και του σταθμού.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ. Φωτογραφία: Κλιμάκιο του τμήματος εξουδετέρωσης εκρηκτικών μηχανισμών (ΤΕΕΜ) της ΕΛΑΣ, ερευνά το κτήριο που στεγάζεται ο ραδιοφωνικός σταθμός Real FM 97,8 και η εφημερίδα Real News, μετά από πυρκαγιά που εκδηλώθηκε γύρω στις 3 τα ξημερώματα, Μαρούσι, Τετάρτη 13 Ιουλίου 2022/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΒΛΑΧΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back