Λυκ πίσω
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Εμπορικός Σύλλογος: «Κερδισμένοι οι ‘μεγάλοι’»

Εικόνα του άρθρου Εμπορικός Σύλλογος: «Κερδισμένοι οι ‘μεγάλοι’»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 13/01/2021, 10:37
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ο Εμπορικός Σύλλογος Ιωαννίνων καλεί σε δύο συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στα Γιάννενα, την Παρασκευή 15 Ιανουαρίου, 10 το πρωί στην Περιφέρεια Ηπείρου και την Τετάρτη 27 Ιανουαρίου, την ίδια ώρα στη ΔΟΥ.

Επίδικο είναι η παράταση της καραντίνας και η κλειστή αγορά.

Ο Εμπορικός Σύλλογος κατηγορεί την κυβέρνηση ότι δεν πήρε ουσιαστικά μέτρα, ούτε για την υγεία, αλλά ούτε για επιχειρηματίες. «Είναι προκλητική, η απόφαση της κυβέρνησης να αποκλειστούν από το επίδομα ειδικού σκοπού οι μικροί αυτοαπασχολούμενοι και εμποροβιοτέχνες, όπως επίσης και άλλα αντιλαϊκά μέτρα που έχει πάρει στο όνομα της υγείας» τονίζει και προσθέτει ότι το click away «απέδειξε για ακόμα μια φορά ποιους εξυπηρετεί η κυβέρνηση, καθώς ήταν άλλο ένα μέτρο που ευνοούσε εμπορικές αλυσίδες και πολυκαταστήματα που έχουν ήδη μπουκώσει απ' τις παραγγελίες και τα υπερκέρδη».

Ο Εμπορικός Σύλλογος αναφέρει ότι «τα απανωτά lockdown χωρίς μέτρα στήριξης δεν είναι φάρμακο διά πάσαν νόσο, παρα μόνο η ταφόπλακα των μικρών αυτοαπασχολούμενων, που φορτωνόμαστε με νέα βάρη στις ήδη καταχρεωμένες πλάτες μας».

Προσθέτει δε ότι με την παρούσα κατάσταση, «αυτοί που συνεχίζουν να βγαίνουν κερδισμένοι είναι τα μεγάλα πολυκαταστήματα και οι μεγάλες αλυσίδες εμπορίου που έχουν ήδη απογειώσει τα κέρδη τους και έχουν συγκεντρώσει στα χέρια τους το μεγαλύτερο κομμάτι της αγοράς».

Κατηγορεί τέλος τα Επιμελητήρια, τη ΓΣΕΒΕΕ και την ΕΣΕΕ για «κροκοδείλια δάκρυα» , ενώ «ακολουθούν πιστά τις κυβερνητικές αποφάσεις».

Μεταξύ άλλων ζητούν επίδομα 1.000 ευρώ σε επαγγελματίες και πληττόμενες επιχειρήσεις, να διαγραφεί τμήμα των χρεών προς την εφορία και τις τράπεζες-τόκοι, πρόστιμα και το 30% του κεφαλαίου για τους εν ενεργεία εργαζομένους και αυτοαπασχολούμενους και 50% για όσους είναι άνεργοι, να γίνει μη επιστρεπτέα η προκαταβολή που «τρέχει» τώρα για όσους έχουν ετήσιο εισόδημα κάτω από 12.000 ευρώ και να επιστρέψει σε αυτό το ποσό το αφορολόγητο.

Επίσης, ζητούν μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας, με ενίσχυση του ΕΣΥ, προσλήψεις προσωπικού, αύξηση των ΜΕΘ κ.α.



ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back