ΗΠΕΙΡΟΣ

Εμπορικός Σύλλογος Άρτας: Ζητά παρέμβαση Μητσοτάκη λόγω open mall

Εικόνα του άρθρου Εμπορικός Σύλλογος Άρτας: Ζητά παρέμβαση Μητσοτάκη λόγω open mall
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 27/04/2023, 01:54
ΗΠΕΙΡΟΣ

Την παρέμβαση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη ζητά ο Εμπορικός Σύλλογος Άρτας.

Ο σύλλογος ζητά από τον κ. Μητσοτάκη, ο οποίος αναμένεται να κάνει και επίσκεψη στην Άρτα στις 8 Μαΐου, να αναστείλει τις φορολογικές και ασφαλιστικές υποχρεώσεις των επιχειρήσεων που επηρεάζονται από την εκτέλεση των έργων για τη δημιουργία του open mall.

Το έργο του open mall βρίσκεται σε εξέλιξη από τον Φεβρουάριο, με χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης τον Δεκέμβριο. Ο σύλλογος, αφού αναγνωρίζει τη σπουδαιότητα του έργου, σημειώνει ότι κατά την περίοδο των εργασιών «οι κοινόχρηστοι χώροι μπροστά από τα καταστήματα μοιάζουν με ‘βομβαρδισμένο’ τοπίο με αποτέλεσμα η πρόσβαση των καταναλωτών στα καταστήματα να είναι δύσκολη έως αδύνατη. Οι μικροί αυτοαπασχολούμενοι έμποροι δεν δύναται να αντέξουν ακόμη μία κρίση λόγω των έργων. Η πτώση των τζίρων των καταστημάτων λόγω των έργων του open mall είναι κατακόρυφη».

Όσον αφορά το συνοδό αίτημα για αναστολή των υποχρεώσεων, καταθέτουν την πρόταση να μετατραπεί το ποσό όλων των υποχρεώσεων σε 12 δόσεις οι οποίες θα ξεκινήσουν να αποπληρώνονται από 1η Ιουνίου του 2024.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back