Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Ελληνοποιήσεις, ένας γιαννιώτης δικηγόρος και οι πολιτικές προεκτάσεις

Εικόνα του άρθρου Ελληνοποιήσεις, ένας γιαννιώτης δικηγόρος και οι πολιτικές προεκτάσεις
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 10/02/2019, 15:23
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Ένα μεγάλο κύκλωμα παράνομων ελληνοποιήσεων εντόπισαν οι επιθεωρητές δημόσιας διοίκησης, όπως αναφέρει σε σημερινό της δημοσίευμα η εφημερίδα «Documento». Σύμφωνα με το δημοσίευμα, στο κύκλωμα συμμετείχαν δικηγόροι και δημόσιοι υπάλληλοι. Η όλη υπόθεση έχει αντίκτυπο και στα Γιάννενα, καθώς φέρεται να εμπλέκονται μεταξύ άλλων υπάλληλοι της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας αλλά και ένας γιαννιώτης δικηγόρος, ο οποίος είναι μέλος της Κεντρικής Επιτροπής της ΝΔ.

Μάλιστα, η εμπλοκή αυτή του στελέχους της ΝΔ, αποτέλεσε την αφορμή για να ξεκινήσει μια νέα επίθεση της κυβέρνησης στην αξιωματική αντιπολίτευση. Ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο «για μια τεράστια υποκρισία των ‘αρίστων’ της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Είναι χαρακτηριστικό ότι το συγκεκριμένο στέλεχος της ΝΔ ξιφουλκεί στα ΜΜΕ κατά της ‘εθνικά επιζήμιας’ Συμφωνίας των Πρεσπών, ενώ την ίδια ώρα φέρεται να εμπλέκεται σε παράνομη υπόθεση ελληνοποιήσεων» και ζητά απαντήσεις από τη ΝΔ.

Η  παράνομη χορήγηση ελληνικής ιθαγένειας, σύμφωνα με το πόρισμα των επιθεωρητών δημόσιας διοίκησης, αφορά Σύριους και Λιβανέζους. Το κύκλωμα έδινε ελληνικά διαβατήρια, εμφανίζοντας νεκρές γυναίκες έχουν κάνει πολιτικό γάμο με αλλοδαπούς. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, τα μέλη του κυκλώματος εργάζονταν στο τμήμα Ληξιαρχείου του Δήμου Αθηναίων, στο Ειδικό Ληξιαρχείο του υπουργείου Εσωτερικών και στη Διεύθυνση Ιθαγενείας Ηπείρου και Δυτικής Μακεδονίας, ενώ συνέπρατταν δικηγόροι από την Αθήνα και τα Γιάννενα.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back