Oikonomou pisoi
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Ελισάφ-Νάτσης… τα είπανε για το προσφυγικό

Εικόνα του άρθρου Ελισάφ-Νάτσης… τα είπανε για το προσφυγικό
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 05/02/2020, 23:06
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Το προσφυγικό ζήτημα απασχόλησε εκ νέου το δημοτικό συμβούλιο Ιωαννίνων, αν και όχι πολύ, ενόψει της άφιξης του υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής Νότη Μηταράκη στις 7 Φεβρουαρίου.

Ο δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ επανέλαβε την πάγια θέση του περί αναλογικότητας στην κατανομή του προσφυγικού/μεταναστευτικού πληθυσμού και εντός της κάθε Περιφέρειας. Ο συνολικός αριθμός των προσφύγων-μεταναστών στην Ήπειρο ανέρχεται σε 3.900. Στον Δήμο Ιωαννιτών, όπως είπε ο δήμαρχος, ο αριθμός ξεπερνά τα 2173 άτομα (δομή Κατσικά, διαμερίσματα, ξενώνες).

Την ίδια ώρα, βέβαια, τα σενάρια που διακινούνται, κάνουν λόγο για τρία κλειστά κέντρα «ελεγχόμενης φιλοξενίας», όπως χαρακτηρίζονται. Ο κ. Ελισάφ ναι μεν κατέθεσε την προσωπική του θέση κατά των κλειστών κέντρων, προσθέτοντας όμως ότι «είμαστε υποχρεωμένοι να σεβόμαστε την κυβερνητική πολιτική». 

Η έκφραση αυτή του δημάρχου, την οποία είχε επαναλάβει νωρίτερα και σε άλλο θέμα, προκάλεσε την έντονη αντίδραση του επικεφαλής της παράταξης «Γιάννενα. Πολίτες για την Ανατροπή» Λάζαρου Νάτση. «Πολύ σεβασμός…» είπε με αρκετό σαρκασμό, σχολιάζοντας τον «σεβασμό» που δείχνει η δημοτική αρχή Ιωαννίνων προς την κυβέρνηση.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back