Λυκ πίσω
ΕΛΛΑΔΑ

ΕΛΑΣ: Προειδοποίηση για νέο μήνυμα εξαπάτησης

Εικόνα του άρθρου ΕΛΑΣ: Προειδοποίηση για νέο μήνυμα εξαπάτησης
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 21/07/2024, 20:19
ΕΛΛΑΔΑ

Η Ελληνική Αστυνομία εξέδωσε προειδοποίηση καθώς επιτήδειοι διακινούν αυτό το διάστημα ένα νέο ψευδεπίγραφο μήνυμα με τους δράστες να χρησιμοποιούν τα στοιχεία του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγου Δημήτριου Μάλλιου, ενώ στην προσπάθειά τους να προσδώσουν «αληθοφάνεια» στη σχετική επιστολή χρησιμοποιούν το λογότυπο της Ελληνικής Αστυνομίας.

Πιο αναλυτικά, οι δράστες προσποιούμενοι τις αρμόδιες ελεγκτικές Αρχές, διακινούν επιστολή μέσω ηλεκτρονικής αλληλογραφίας και προσπαθούν να εξαπατήσουν συμπολίτες μας – χρήστες του διαδικτύου, με το πρόσχημα ότι εμπλέκονται σε υπόθεση πορνογραφίας και άλλων αδικημάτων. Τους απειλούν μάλιστα ότι θα δοθούν στη δημοσιότητα τα στοιχεία τους και η φωτογραφία τους.

«Στο πλαίσιο αυτό ανακοινώνεται ότι το συγκεκριμένο μήνυμα είναι καταφανώς ψευδεπίγραφο και απατηλό και αποστέλλεται από δράστες που επιχειρούν προφανώς να εξαπατήσουν – παραπλανήσουν τους πολίτες και ακολούθως να αποκομίσουν παράνομο οικονομικό όφελος», επισημαίνεται στην ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας.

Παρακαλούνται οι πολίτες να μην ανταποκρίνονται και να διαγράφουν το συγκεκριμένο μήνυμα καθώς και να μην ανοίγουν τα συνημμένα αρχεία για αποφυγή προσβολής από κακόβουλο λογισμικό».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back