Εκτός συλλόγου, για συμμετοχή σε υπηρεσιακό συμβούλιο

Εικόνα του άρθρου Εκτός συλλόγου, για συμμετοχή σε υπηρεσιακό συμβούλιο
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 25/05/2021, 11:28

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης νομού Ιωαννίνων, έθεσε εκτός τους εκπαιδευτικούς που πήραν μέρος στο ΠΥΣΠΕ Ιωαννίνων, παρά την αντίθετη απόφαση, μετά τις εκλογές στις οποίες συμμετείχαν ελάχιστοι εκπαιδευτικοί.

Το Υπουργείο Παιδείας, για συνδικαλιστικούς-πολιτικούς λόγους, νομιμοποίησε τις εκλογές, παρότι αυτές απονομιμοποιήθηκαν στην πράξη, προκειμένου να έρθει σε σύγκρουση με τους συνδικαλιστές.

Ο σύλλογος είχε τονίζει με ανακοίνωσή του από τις αρχές Απριλίου ότι το υπηρεσιακό συμβούλιο που ορίστηκε στις 31 Μαρτίου, με απόφαση του περιφερειακού διευθυντή Εκπαίδευσης Ηπείρου, «δεν είχε ούτε την ηθική νομιμοποίηση ούτε την αποδοχή των εκπαιδευτικών» και είχε καλέσει τα μέλη να παραιτηθούν και να μη συμμετέχουν. Τα αναπληρωματικά μέλη του ΠΥΣΠΕ παραιτήθηκαν, καθώς και ένα αναπληρωματικό μέλος του διευρυμένου ΠΥΣΠΕ, «το οποίο μάλιστα δηλώνοντας απεργία-αποχή δε συμμετείχε σε διεξαχθείσα συνεδρίαση, στην οποία είχε κληθεί».

Επίσης, ο σύλλογος αποδοκιμάζει «τις προσχηματικές παραιτήσεις δύο τακτικών μελών, τα οποία εξακολουθούν και συμμετέχουν στις συνεδριάσεις του ΠΥΣΠΕ μαζί με τα υπόλοιπα τακτικά μέλη, παρά τις επανειλημμένες (σε προσωπικό επίπεδο) εκκλήσεις μας να μην το πράξουν».

Ο σύλλογος θέτει εκτός των μέλη του που συμμετείχαν σε αυτά τα υπηρεσιακά συμβούλια, καθώς όπως τονίζει, «είναι προφανές πως διαχώρισαν τη θέση τους από τη συλλογική θέληση της συντριπτικής πλειοψηφίας του κλάδου και αναπόφευκτα θέτουν τον εαυτόν τους εκτός συλλογικών συνδικαλιστικών οργανώσεων σύμφωνα και με τις αποφάσεις της ΔΟΕ αλλά και με το καταστατικό του Συλλόγου μας και πλέον δεν λογίζονται ως μέλη του ΣΕΠΕΝΙ».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back