ΕΛΛΑΔΑ

Εκτός εκλογικής μάχης ο Γ. Κατρούγκαλος

Εικόνα του άρθρου Εκτός εκλογικής μάχης ο Γ. Κατρούγκαλος
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 18/05/2023, 21:43
ΕΛΛΑΔΑ

Ο Γιώργος Κατρούγκαλος, Τομεάρχη Εξωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με δήλωσή του αποσύρεται από την εκλογική μάχη μετά το σάλο που ξεσήκωσαν οι δηλώσεις του σχετικά με τις ασφαλιστικές εισφορές των ελεύθερων επαγγελματιών.

«Αναλαμβάνω πλήρως την πολιτική ευθύνη για τη χθεσινή μου τοποθέτηση και δηλώνω ότι αποσύρομαι από την εκλογική μάχη» τόνισε, μεταξύ άλλων, ο Γιώργος Κατρούγκαλος με ανάρτησή του στα social media.



Ακολούθησε ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: «Όποιος παρεκκλίνει από το Συμβόλαιο Αλλαγής, είτε συνειδητά, είτε από λάθος, θέτει εαυτόν εκτός της συλλογικής προσπάθειας για τη μεγάλη αλλαγή».


Διαψεύσεις

«Καμία αλλαγή επιβάρυνσης των μισθωτών και των ελεύθερων επαγγελματιών σε σχέση με τις ασφαλιστικές τους εισφορές δεν προβλέπει το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο άλλωστε είναι δημοσιευμένο εδώ και καιρό και όλοι έχουν τη δυνατότητα να το μελετήσουν», ξεκαθαρίζει η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Πόπη Τσαπανίδου και προσθέτει: «Οι αλλαγές που προβλέπει για τη ζωή τους είναι γνωστές: Αύξηση του εισοδήματος με την αύξηση του αφορολόγητου και την κατάργηση του φόρου επιτηδεύματος. Μείωση των τιμών με τη μείωση του ΦΠΑ και του ΕΦΚ. Ρύθμιση των χρεών και αναστολή πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας. Και ένα κράτος δίκαιο, δίπλα στις ανάγκες τους».


Τι θα γίνει με τα ψηφοδέλτια

Σύμφωνα με διαρροές του υπουργείου Εσωτερικών που διακινούνται στα μέσα ενημέρωσης, με δεδομένο το γεγονός ότι η υποψηφιότητά του έχει ανακηρυχθεί από τον Άρειο Πάγο, αυτή παραμένει σε ισχύ. Οπότε ο κ. Κατρούγκαλος θα είναι κανονικά στα ψηφοδέλτια. Σε περίπτωση που ο πρώην υπουργός και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ εκλεγεί, έχει δικαίωμα να παραδώσει την έδρα του.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back