Oikonomou pisoi
ΕΠΙΣΤΗΜΗ-LIFE

Εκστρατεία χάκερς να ρίξουν το διαδίκτυο

Εικόνα του άρθρου Εκστρατεία χάκερς να ρίξουν το διαδίκτυο
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 15/09/2016, 17:27
ΕΠΙΣΤΗΜΗ-LIFE

Ο ειδικός αναλυτής σε θέματα ασφαλείας Μπρους Σνάιερ προειδοποιεί ότι ομάδα άγνωστων χάκερς έχουν ξεκινήσει επιθέσεις με σκοπό να ρίξουν το διαδίκτυο.

Όπως υποστηρίζει τον τελευταίο χρόνο έχουν καταγραφεί «ακριβείς και στοχευμένες» επιθέσεις σε σημαντικές διαδικτυακές εταιρείες. Οι χάκερς χρησιμοποιούν τις γνωστές πλέον DDoS επιθέσεις (Distributed Denial of Service) με σκοπό να εξετάσουν τις άμυνες των ιστοσελίδων, αναφέρει σε δημοσίευμά του το BBC επικαλούμενο τα όσα γράφει στην ανάρτησή του ο Σνάιερ.

Αυτού του είδους οι επιθέσεις έχουν συνήθως σκοπό να θέσουν εκτός λειτουργίας μια ιστοσελίδα, κατακλύζοντάς την με δεδομένα. Χρησιμοποιούνται επίσης, συχνά από εκβιαστές, οι οποίοι απειλούν πως θα «ρίξουν» μια ιστοσελίδα με επίθεση DDoS, εκτός κι αν οι ιδιοκτήτες των ιστοσελίδων καταβάλουν λύτρα.

Ωστόσο, ο Σνάιερ δήλωσε ότι οι επιθέσεις που καταγράφηκαν εναντίον σημαντικών διαδικτυακών εταιρειών διαφοροποιούνται. Όπως υποστηρίζει ήταν «πολύ μεγαλύτερες» και είχαν πιο εκτεταμένη διάρκεια σε σχέση με παρόμοιες επιθέσεις. Ήταν επίσης πιο πολύπλοκες, επειδή ο όγκος των δεδομένων που διοχετευόταν στα «θύματα» εμφανιζόταν με αργό ρυθμό.

Οι χάκερς  προσπαθούσαν να κατανοήσουν τι στοιχεία έχουν τη δυνατότητα να συγκεντρώσουν οι εταιρείες ψηφιακής άμυνας, χρησιμοποιώντας πολλών διαφορετικών τύπων επιθέσεις DDoS.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back