ΤΟ ΚΛΙΚ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Έκρηξη αποδεκατίζει το ιστορικό ξενοδοχείο Saratoga - 26 νεκροί

Εικόνα του άρθρου Έκρηξη αποδεκατίζει το ιστορικό ξενοδοχείο Saratoga - 26 νεκροί
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Πατέλης
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 07/05/2022, 23:30
ΤΟ ΚΛΙΚ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Πλήθος κόσμου κοιτάζει ό,τι απόμεινε από το ξενοδοχείο Saratoga μια μέρα μετά την έκρηξη που προκλήθηκε, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, από διαρροή αερίου τη στιγμή που ανεφοδιαζόταν από ένα βυτιοφόρο. Οι τέσσερις πρώτοι όροφοι καταστράφηκαν ολοσχερώς.

Οι κουβανικές αρχές ανακοίνωσαν ότι 35 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, ενώ 20 τραυματίες εξακολουθούν να νοσηλεύονται. Σύμφωνα με το κουβανικό πρακτορείο ειδήσεων, αγνοείται η τύχη «12 ή 13 ανθρώπων». Οι έρευνες των σωστικών συνεργείων έχουν επικεντρωθεί στο υπόγειο του ξενοδοχείου. 

Εμβληματικό κτίριο της Αβάνας, με την πράσινη πρόσοψή του, το ξενοδοχείο, όπου πραγματοποιούνταν εργασίες ανακαίνισης, ήταν κλειστό εδώ και δύο χρόνια στους τουρίστες.

Στο εσωτερικό του βρίσκονταν μονάχα εργάτες και υπάλληλοι, που προετοίμαζαν την επαναλειτουργία του, η οποία είχε προγραμματιστεί για τις 10 Μαΐου. 

Οι τέσσερις πρώτοι όροφοι του ξενοδοχείου Saratoga, που ήταν 5 αστέρων και ήταν γνωστό καθώς είχε φιλοξενήσει διασημότητες, όπως ο Μικ Τζάγκερ, η Μπιγιονσέ και η Μαντόνα, ισοπεδώθηκαν από την έκρηξη, η οποία σημειώθηκε χθες γύρω στις 11.00 το πρωί τοπική ώρα. 

Φωτογραφία: EPA/Ernesto Mastrascusa

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back