ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Εκλογολογία και… «ανοησίες»

Εικόνα του άρθρου Εκλογολογία και… «ανοησίες»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 16/08/2016, 23:01
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Διέψευσε κατηγορηματικά τα σενάρια περί πρόωρων εκλογών, για τα οποία ερωτήθηκε, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά την επίσκεψή του στην Άρτα:

«Τ' ακούω και τα διαβάζω κι εγώ αυτά τα σενάρια. Τώρα που η χώρα μπαίνει σε ράγες, η οικονομία σιγά-σιγά ανακάμπτει, η ανεργία αποκλιμακώνεται, όποιος τώρα σκέπτεται εκλογές, δεν μπορεί παρά να είναι ανόητος. Όποιος δε τις ζητάει, δυο φορές ανόητος».

Κοντά σε αυτά, η Όλγα Γεροβασίλη, κυβερνητική εκπρόσωπος και βουλευτής Άρτας, η οποία συνόδευσε τον πρωθυπουργό, επιτέθηκε ξανά στη ΝΔ, κατηγορώντας τη για «γραφική εκλογολογία», ενώ ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος ανταπέδωσε με «κυβερνητικό πανικό της κυβέρνησης».

Κατά τα λοιπά, ο κ. Τσίπρας εξήγγειλε τη δημιουργία μουσείου Εθνικής Αντίστασης στην Πλάκα:

«Θέλω, λοιπόν, από εδώ από το μαρτυρικό Κομμένο να επισημάνω ότι θα ζητήσω από τον υπουργό Πολιτισμού, στην Πλάκα, να γίνει όχι μόνο η αποκατάσταση, αλλά και ένα μνημείο, ένα Μουσείο Σύγχρονης Ιστορίας, Μουσείο Εθνικής Αντίστασης για να θυμούνται οι επόμενες γενιές ότι μόνο μέσα από την ενότητα και την ομοψυχία μπορεί ο τόπος να προχωρήσει μπροστά».

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε εκτενώς στην ομιλία του στο Κομμένο, στην Εθνική Αντίσταση και τις καταστροφές που υπέστη η Ήπειρος από τους ναζί:

«Η Ήπειρος, ο τόπος μας, υπήρξε ένας ακόμα τόπος όπου έλαβαν χώρα οι εκκαθαριστικές επιχειρήσεις που αποφάσιζαν και οργάνωναν τα επιτελεία της Βέρμαχτ, των στρατευμάτων της ναζιστικής Γερμανίας κατά τη διάρκεια της κατοχής», επισήμανε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, σημειώνοντας πως αυτός ο τόπος, ίσως δεν είναι τόσο γνωστό στο πανελλήνιο, πρωτοστάτησε, στην αντίσταση, στην ανυπακοή (…) Πρωτοστάτησε και έχει γράψει ηρωικές, λαμπρές σελίδες της σύγχρονης ιστορίας μας. Η Ήπειρος βρέθηκε στην πρώτη γραμμή της αντίστασης. Η Ήπειρος τόπος ηρωικός και περήφανος. Τα ψηλά αγέρωχα βουνά κρύβουν μικρές και μεγάλες ιστορίες αγώνα και μάχης, από το έπος του 1940 έως τα χρόνια της Εθνικής Αντίστασης», τόνισε και θύμισε πως πέρα από το μαρτυρικό Κομμένο, μια σειρά χωριά, η Μουσιωτίτσα, οι Λιγκιάδες και το Ζαγόρι Ιωαννίνων, η Παραμυθιά Θεσπρωτίας, η Κρυοπηγή Πρέβεζας, «για να περιοριστώ στις πιο κραυγαλέες περιπτώσεις των εγκλημάτων πολέμου που διέπραξε ο γερμανικός στρατός κατοχής στα μέρη μας και σε χρονικό διάστημα λιγότερο του ενός χρόνου».

Η φωτογραφία είναι του Δημήτρη Ραπακούση

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back