ΕΠΙΣΤΗΜΗ-LIFE

Έκλειψη ηλίου: Το τέλειο κλικ

Εικόνα του άρθρου Έκλειψη ηλίου: Το τέλειο κλικ
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Πατέλης
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 26/08/2017, 02:42
ΕΠΙΣΤΗΜΗ-LIFE

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα μια φωτογραφία με τη σκιά ενός αναρριχητή να διαγράφεται κατά τη διάρκεια της ολικής έκλειψης ηλίου έγινε viral. Πολλοί ισχυρίστηκαν ότι η φωτογραφία ήταν ψεύτικη. Ήταν τέλεια για να είναι αληθινή. 

Ωστόσο τα γεγονότα αποδεικνύουν πως η φωτογραφία είναι πέρα για πέρα αληθινή και είναι αποτέλεσμα σκληρής δουλειάς και σχολαστικού σχεδιασμού.

Προγραμμάτισαν, μέτρησαν και περίμεναν... ελπίζοντας να τραβήξουν τη φωτογραφία της ζωής τους. Ένα κλικ που χρηματοδοτήθηκε από την Columbia Sportswear και τη Goal Zero.

Οι δύο φωτογράφοι είναι ο Ted Hesser και ο Andrew Studer. Στο πλάνο διακρίνεται στην κορυφή του βράχου ο ορειβάτης Tommy Smith.

Όπως τονίστηκε και παραπάνω δεν πρόκειται για την περίπτωση ενός φωτογράφου που βρέθηκε στο σωστό μέρος, τη σωστή στιγμή, αλλά είναι αποτέλεσμα προγραμματισμού και προετοιμασίας που άρχισε λίγες μέρες πριν την πραγματική έκλειψη. Για να συλλάβουν το πλάνο, ο Hesser και ο Studer ταξίδεψαν για πρώτη φορά στο Smith Rock State Park στο Όρεγκον. Η πρώτη τους δουλειά ήταν να εξερευνήσουν το πάρκο ψάχνοντας μόνο τη σωστή θέση για να συλλάβουν την εικόνα που είχαν κατά νου. Μια μέρα πριν την έκλειψη, δεν ήταν σίγουροι ότι την είχαν βρει, ενώ την ίδια ώρα επεξεργάζονταν την ακριβή χρονική στιγμή της θέσης του ήλιου.

Η συνέχεια επί της οθόνης:


ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back