Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΚΟΣΜΟΣ

Εκκενώνουν τη «ζούγκλα» του Καλαί

Εικόνα του άρθρου Εκκενώνουν τη «ζούγκλα» του Καλαί
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 24/10/2016, 12:46
ΚΟΣΜΟΣ

Στην τελική ευθεία έχει μπει η επιχείρηση για τη διάλυση της «ζούγκλας» του Καλαί.

Τουλάχιστον 1.250 αστυνομικοί θα επιβλέπουν την επιχείρηση, η οποία εκτιμάται ότι θα έχει ολοκληρωθεί σε διάστημα μίας εβδομάδας, ενώ στο σημείο βρίσκονται περισσότεροι από 700 δημοσιογράφοι, οι οποίοι έχουν λάβει διαπίστευση για τη δημοσιογραφική κάλυψη της επιχείρησης. 

Στον καταυλισμό διαμένουν χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες που επιθυμούν να μεταβούν στη Βρετανία. Οι άνθρωποι αυτοί ζουν σε ετοιμόρροπα παραπήγματα, σε σχεδόν ανύπαρκτες συνθήκες υγιεινής και πολλοί θεωρούν ότι η «Ζούγκλα» είναι το σύμβολο της αποτυχίας της Ευρώπης να επιλύσει την προσφυγική κρίση.

Οι γαλλικές αρχές έχουν τονίσει πως αυτό που θέλουν είναι αξιοπρέπεια για τους χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες που βρίσκονται εκεί.

«Έχουμε δημιουργήσει ένα ειδικό πρόγραμμα για την επεξεργασία των στοιχείων που μας πήρε πολύ καιρό, ένα ειδικό σύστημα κυρίως για τα ανήλικα. Θα υπάρχει ειδική καταγραφή για τα ανήλικα στα κέντρα καταγραφής και υπεύθυνη για αυτά θα είναι μια ομάδα Γάλλων και Βρετανών» δήλωσε υπάλληλος, υπεύθυνη για την καταγραφή των προσφύγων.

Σε πρώτη φάση, οι 7.000 άνθρωποι θα μεταφερθούν σε μία αποθήκη 3.000 τ.μ. Σε δεύτερη φάση, θα ζητηθεί από τους πρόσφυγες να δηλώσουν σε ποια κατηγορία ανήκουν. Σε ότι αφορά στα ασυνόδευτα παιδιά θα παραμείνουν για λίγες ημέρες στο Καλαί, ώστε να υπάρξει μέριμνα για το τι μέλλει γενέσθαι.

Ωστόσο, υπάρχει ανησυχία ότι αρκετοί πρόσφυγες θα αρνηθούν να φύγουν από τον καταυλισμό καθώς επιμένουν να μεταβούν στη Βρετανία. Ήδη, το βράδυ του Σαββάτου σημειώθηκαν επεισόδια στον καταυλισμό εν όψει της επιχείρησης εκκένωσης. 

Στον καταυλισμό υπάρχουν και περίπου 1.300 ασυνόδευτα παιδιά, τα οποία γίνονται δεκτά στη Βρετανία, όπου ήδη έχουν φτάσει 70 παιδιά, βάσει ειδικής τροπολογίας που επιτρέπει να δοθεί καταφύγιο στη χώρα σε ιδιαιτέρως ευάλωτα παιδιά, όπως κορίτσια ηλικίας κάτω των 13 ετών, μεταδίδει το BBC.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back