Oikonomou pisoi
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

Εκδήλωση για την παγκόσμια ημέρα γυναικών

Εικόνα του άρθρου Εκδήλωση για την παγκόσμια ημέρα γυναικών
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 08/03/2023, 10:41
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

Eκδήλωση για την παγκόσμια ημέρα γυναίκας διοργανώνει η Επιτροπή Ισότητας Φύλων του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων σήμερα 8 Μαρτίου, στις 18:30, στην αίθουσα τελετών «Γ. Μυλωνάς», στην πανεπιστημιούπολη.

Η εκδήλωση θα ξεκινήσει με χαιρετισμό της πρύτανη, καθηγήτριας Άννας Μπατιστάτου, και της προέδρου της Επιτροπής, καθηγήτριας στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης Μαρίας Πουρνάρη («Γιατί μια παγκόσμια ημέρα των γυναικών;»).

Θα ακολουθήσουν οι ομιλίες:

-«Η ισότητα των φύλων στα Ελληνικά Πανεπιστήμια. Αδράνειες και αντιστάσεις» από τη Μαρία Στρατηγάκη, πρόεδρο της Ελληνικής Εταιρείας Γυναικών Πανεπιστημιακών και αναπληρώτρια καθηγήτρια στο Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής του Παντείου Πανεπιστημίου.

-«Σύγχρονες φεμινιστικές διεκδικήσεις και κατασκευές έμφυλων ταυτοτήτων» από την Κωστούλα Μάκη, δρ Κοινωνικής Ψυχολογίας.

Αμέσως μετά, θα γίνει συζήτηση.

Τον συντονισμό της εκδήλωσης θα έχει η Ευαγγελία Καραγιαννοπούλου, κοσμήτορας της Σχολής Κοινωνικών Επιστημών, καθηγήτρια στο Τμήμα Ψυχολογίας, επίτιμη καθηγήτρια του Πανεπιστημιακού Κολεγίου του Λονδίνου, μέλος της Επιτροπής Ισότητας Φύλων του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back