ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Εκδήλωση για τη γιαννιώτικη αργυροτεχνία

Εικόνα του άρθρου Εκδήλωση για τη γιαννιώτικη αργυροτεχνία
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 12/05/2024, 09:42
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Με αφορμή την εγγραφή της Γιαννιώτικης Αργυροτεχνίας στο Εθνικό Ευρετήριο Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ελλάδας, το 2023, ο Δήμος Ιωαννιτών, σε συνεργασία με το Κέντρο Παραδοσιακής Βιοτεχνίας Ιωαννίνων (ΚΕ.ΠΑ.ΒΙ.), το Σωματείο Ασημουργών Μεταλλοτεχνιτών Ιωαννίνων «Η Γιαννιώτικη Τέχνη» και το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) με το Μουσείο Αργυροτεχνίας του, παρουσιάζουν ένα πλέγμα δράσεων. Οι δράσεις αυτές εντάσσονται στον «Μήνα Γιαννιώτικης Αργυροτεχνίας».

Η κεντρική πανηγυρική εκδήλωση θα γίνει στις 15 Μαΐου, στις 19:00, στον πολιτιστικό πολυχώρο «Δημήτρης Χατζής», στα παλαιά σφαγεία.

Η εκδήλωση θα ξεκινήσει με χαιρετισμούς από τον περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέκο Καχριμάνη, τον δήμαρχο Ιωαννίνων Θωμά Μπέγκα, τον αντιδήμαρχο Πολιτισμού Μηνά Πασχόπουλο, τη διευθύντρια του ΠΙΟΠ Αλεξάνδρα Ράπτη, τον πρόεδρο του Τμήματος Εικαστικών Τεχνών και Επιστημών της Τέχνης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Βαγγέλη Γκόκα, τον αντιπρόεδρο του ΚΕΠΑΒΙ Νίκο Γκόλα και τον πρόεδρο του Σωματείου Ασημουργών Κώστα Ζερβό.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, μετά τους χαιρετισμούς, θα γίνει προβολή οπτικοακουστικού υλικού και θα ακολουθήσει ομιλία της Βίλλυς Φωτοπούλου, διευθύντριας της Νεότερης Πολιτιστικής Κληρονομιάς του υπουργείου Πολιτισμού.

Η κα Φωτοπούλου είναι κι αυτή που θα επιδώσει και το πιστοποιητικό εγγραφής στο εθνικό ευρετήριο. Η βραδιά θα κλείσει με μουσικό πρόγραμμα από Σύνολο Εγχόρδων του Δημοτικού Ωδείου Ιωαννίνων. Το μουσικό πρόγραμμα θα περιλαμβάνει έργα Μ. Θεοδωράκη και Μ. Χατζιδάκι. Συμμετέχουν: Βάσω Αρλέτου (βιολί), Σπύρος Ζαπάντης (βιολί), Μαριάνθη Καψάλη (βιόλα), Απόστολος Παπαπέτρος (κοντραμπάσο), Ειρήνη Ζάγκλη (πιάνο).


ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back Ντοτη3