Oikonomou pisoi
ΚΟΣΜΟΣ

Έκθετες οι γαλλικές αρχές για την επίθεση στη Νορμανδία

Εικόνα του άρθρου Έκθετες οι γαλλικές αρχές για την επίθεση στη Νορμανδία
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 28/07/2016, 15:36
ΚΟΣΜΟΣ

Έκθετες αφήνει τις γαλλικές αρχές η αποκάλυψη ότι είχαν λάβει προειδοποίηση για επικείμενο «χτύπημα» από ξένη μυστική υπηρεσία αλλά και τη φωτογραφία του ενός δράστη…

Σύμφωνα με τον γαλλικό τηλεοπτικό σταθμό RTL, τέσσερις μέρες πριν τον αποκεφαλισμό του ιερέα μέσα σε εκκλησία στη Νορμανδία από τους δύο 19χρονους δράστες ,οι γαλλικές υπηρεσίες έλαβαν μια σοβαρή προειδοποίηση από ξένη μυστική υπηρεσία που συνοδευόταν από μια φωτογραφία μαζί με πληροφορίες για πιθανή επίθεση.

Η φωτογραφία όπως αποδείχτηκε ήταν του Αμπντέλ Μαλίκ Ναμπίλ Πετιζάν, που ταυτοποιήθηκε ως ο δεύτερος δράστης  της επίθεσης.

Οι πληροφορίες ανέφεραν ότι ο ύποπτος πιθανόν βρισκόταν ήδη στη Γαλλία και ήταν έτοιμος να «χτυπήσει» είτε μόνος είτε με συνεργούς.

Ωστόσο, στα στοιχεία δεν αναφερόταν ημερομηνία, τρόπος δράσης ή πιθανός στόχος, ούτε όμως και κάποια διεύθυνση ή όνομα, που θα βοηθούσε στον εντοπισμό του υπόπτου.

Οι γαλλικές αρχές προσπάθησαν να αξιολογήσουν την πληροφορία και ανέκριναν διάφορους υπόπτους για συμμετοχή σε τρομοκρατικούς κύκλους, η έρευνα ωστόσο δεν είχε αποτέλεσμα.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back