ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Έκθεση φωτογραφίας: «profil réalité» του Κων. Τερζόπουλου

Εικόνα του άρθρου Έκθεση φωτογραφίας: «profil réalité» του Κων. Τερζόπουλου
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 01/02/2023, 13:54
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Την έκθεση «profil réalité» του φωτογράφου Κωνσταντίνου Τερζόπουλου, σε επιμέλεια Παναγιώτη Παππά και Αχιλλέα Τζιάκου, παρουσιάζει το Photometria Photography Center (PPC) από 4 Φεβρουαρίου έως 5 Μαρτίου.

Τα εγκαίνια θα γίνουν το Σάββατο 4 Φεβρουαρίου, στις 20:00, στον χώρο του PPC (21ης Φεβρουαρίου 184).

Όπως αναφέρεται σε κείμενο του Παναγιώτη Παππά, η έκθεση «profil réalité» αναζητά τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά στη φωτογραφία μόδας του Κωνσταντίνου Τερζόπουλου απέναντι στον προβληματισμό για το που βρίσκεται το όριο μεταξύ της εμπορικής και της καλλιτεχνικής φωτογραφίας στη μόδα. Προσπαθεί να σκιαγραφήσει το προφίλ της πραγματικότητας. Εικόνες οι οποίες απορρίπτονται από πρακτορεία και εταιρείες βρίσκουν καταφύγιο σε ένα πιο εικαστικό τοπίο. Πολλές φορές όμως, ακόμη και οι φωτογραφίες που χρησιμοποιούνται εμπορικά στέκουν δίπλα στα «λάθη» με την ίδια σοβαρότητα, δημιουργώντας έναν πλουραλισμό εικόνων οι οποίες εν τέλει δημιουργούν τον ιδιαίτερο κόσμο του καλλιτέχνη. «Σε αυτόν τον κόσμο σας καλούμε να εισέλθετε παρουσιάζοντας ‘λάθη’ και ‘σωστά’ σε άσπρο - μαύρο, παρουσιάζοντας πάνω απ’ όλα πρόσωπα, μέσα από τη ματιά του νεαρού αυτού δημιουργού» σημειώνεται.

Το βιογραφικό του φωτογράφου

Ο Κωνσταντίνος Τερζόπουλος είναι επαγγελματίας φωτογράφος που γεννήθηκε και ζει στην Αθήνα. Το 2017 βρέθηκε στην πόλη των Ιωαννίνων όπου και σπούδασε φωτογραφία. Επιστρέφοντας στην Αθήνα, έπειτα από δύο χρόνια σπουδών, ξεκίνησε να εργάζεται ως φωτογράφος σε καμπάνιες όπως των Emci clothing, No Name, Nerida, Rebu, Mat fashion και άλλες. Συνεργάστηκε επίσης με γνωστές εταιρείες όπως οι Adidas, Fix, Sprite, Gant, Minerva, No fear, About you, ενώ η δουλειά του συμπεριλήφθηκε σε περιοδικά όπως τα In Style, Vogue, Elegant, Mob, Youngster, Boylicious, You weekly, Vesper, Cinef, The flow και άλλα.

Τέλος έχει συνεργαστεί με τον τραγουδιστή Ηλία Βρεττό και τη σειρά «Ο παράδεισος των κυρίων», ενώ μέσα στο 2023 έκανε και την πρώτη του δουλειά ως creative director στο πλαίσιο του επερχόμενου video clip της τραγουδίστριας-ηθοποιού Τραϊάνας Ανανία.

Η είσοδος στην έκθεση είναι ελεύθερη.

Ωράριο λειτουργίας: Πέμπτη-Κυριακή: 17:00-21:00. Τηλ. 2651306361.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3