Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

CV Tips: Συμβουλές για ένα σωστό βιογραφικό σημείωμα

Εικόνα του άρθρου CV Tips: Συμβουλές για ένα σωστό βιογραφικό σημείωμα
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 14/03/2022, 21:45
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σε μια εποχή που η εύρεση εργασίας γίνεται κυρίως μέσω διαδικτύου, το βιογραφικό σημείωμα είναι συνήθως η πρώτη επαφή εργοδότη και εργαζομένου. Και όπως όλοι γνωρίζουμε η πρώτη εντύπωση, μπορεί να μην είναι αλάνθαστη, αλλά έχει σημασία! Αν νιώθετε ότι βρίσκεστε σε αδιέξοδο και δεν ξέρετε πως να διαμορφώσετε ένα καλό βιογραφικό σημείωμα, τότε είστε στο σωστό μέρος. Αυτό το άρθρο θα σας παρέχει βασικἐς συμβουλές για τη δημιουργία ενός βιογραφικού που θα σας οδηγήσει στην επιτυχία.

Συμβουλές για ένα επιτυχημένο βιογραφικό

Ακολουθώντας τις παρακάτω συμβουλές, το βιογραφικό σας σημείωμα θα κάνει εντύπωση και θα σας φέρει ένα βήμα πιο κοντά στην δουλειά των ονείρων σας.

Προσαρμόστε το βιογραφικό σας

Κάθε θέση εργασίας απαιτεί από εσάς και κάτι διαφορετικό. Διαβάστε την περιγραφή της θέσης εργασίας πολύ προσεκτικά. Αφού κατανοήσετε πλήρως τι απαιτεί η εκάστοτε θέση, συμπεριλάβετε την εργασιακή εμπειρία και επισημάνετε τις δεξιότητες που αναφέρονται στην περιγραφή της θέσης εργασίας.

Ένα αισθητικά όμορφο βιογραφικό

Ένας από τους καλύτερους τρόπους για να κάνετε καλή εντύπωση είναι να δημιουργήσετε ένα αισθητικά όμορφο βιογραφικό. Η υποβολή ενός οπτικά ελκυστικού βιογραφικού σημειώματος θα σας κάνει να ξεχωρίσετε ανάμεσα στους άλλους υποψήφιους. Προτιμήστε μια έτοιμη φόρμα για βιογραφικό που θα σας εξασφαλίσει ένα ομοιόμορφο στυλ από την αρχή έως το τέλος του βιογραφικού σας.

Χρησιμοποιήστε ρήματα

Τα ρήματα βοηθούν στο να μεταφέρεται η πληροφορία πιο άμεσα και με σαφήνεια στον αναγνώστη. Όταν χρησιμοποιείτε ρήματα μέσα σε ένα βιογραφικό σημείωμα, αυξάνετε τις πιθανότητες να ξεχωρίσει ανάμεσα σε πολλά άλλα.

Παρουσιάστε την εργασιακή εμπειρία με χρονολογική σειρά

Ο πιο κοινός τρόπος γραφής της εργασιακής εμπειρίας σε ένα βιογραφικό σημείωμα είναι με αντίστροφη χρονολογική σειρά και υπάρχει λόγος που αυτό έχει επικρατήσει. Με αυτόν τον τρόπο δίνετε σε αυτόν που διαβάζει το βιογραφικό σας μια δομημένη επισκόπηση της επαγγελματικής σας σταδιοδρομίας μέχρι στιγμής.

Συχνή ανανέωση βιογραφικού

Μην ξεχνάτε μετά από κάθε βήμα που κάνετε στην καριέρα σας, να ανανεώνετε και το βιογραφικό σας. Σκεφτείτε το βιογραφικό σημείωμα σαν ένα ημερολόγιο που συμπληρώνετε τακτικά την εργασιακή σας εμπειρία και τις δεξιότητές σας έως σήμερα.

Τι να αποφύγετε σε ένα βιογραφικό

Αφού βελτιώσετε την εικόνα του βιογραφικού σας, θα πρέπει να την τελειοποιήσετε πριν το στείλετε. Για να φτιάξετε ένα άψογο βιογραφικό, θα πρέπει να αποφύγετε τα παρακάτω συνηθισμένα λάθη.

Αποφύγετε πάση θυσία ορθογραφικά λάθη

Τα ορθογραφικά και γραμματικά λάθη, καθώς και η κακή χρήση σημείων στίξης σε ένα βιογραφικό σημείωμα είναι σημάδι αντιεπαγγελματικής συμπεριφοράς. Διορθώστε το βιογραφικό σας σημείωμα και ζητήστε από έναν φίλο σας να το ελέγξει για να βεβαιωθείτε ότι δεν έχει λάθη πριν το στείλετε.

Αποφύγετε περιττές πληροφορίες

Το βιογραφικό σας είναι η αποτύπωση του επαγγελματικού σας προφίλ. Γι’ αυτό αποφύγετε το να συμπεριλάβετε προσωπικές και άστοχες πληροφορίες. Καλό θα ήταν ένα βιογραφικό να μην ξεπερνάει τις δύο σελίδες.

Αποφύγετε τα ψέματα

Σε όσο μεγάλο πειρασμό και να μπείτε, θα πρέπει να αποφύγετε να πείτε ψέματα για την εργασιακή σας εμπειρία. Πολλοί εργοδότες ελέγχουν εξονυχιστικά τις προηγούμενες θέσεις εργασίας των υποψηφίων τους και συχνά ζητάνε από αυτούς συστατική επιστολή. Αν σας ανακαλύψουν, μπορεί ακόμα και να αντιμετωπίσετε νομικές κυρώσεις που θα σας ακολουθούν σε όλη την υπόλοιπη επαγγελματική σας καριέρα.

Αν ακολουθήσετε τις παραπάνω συμβουλές, τότε θα δημιουργήσετε ένα καλό βιογραφικό που σίγουρα θα σας οδηγήσει σε μια επιτυχημένη καριέρα!

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back