ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

ΕΚ Ιωαννίνων: «Να επαναπροσληφθούν οι 53 εργαζόμενοι»

Εικόνα του άρθρου ΕΚ Ιωαννίνων: «Να επαναπροσληφθούν οι 53 εργαζόμενοι»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 25/01/2022, 13:54
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων καταγγέλλει 53 απολύσεις συμβασιούχων εργαζομένων στην δομή φιλοξενίας προσφύγων στην Κατσικά. Οι εργαζόμενοι είχαν προσληφθεί μέσω των προγραμμάτων κοινωφελούς εργασίας του ΟΑΕΔ και εργάζονταν στους τομείς της καθαριότητας, της φύλαξης, ως εκπαιδευτικό ή νοσηλευτικό προσωπικό καθώς και σε άλλες χειρωνακτικές και διοικητικές εργασίες. Καλεί δε σε παράσταση διαμαρτυρίας στις 26/1, στις 11 το πρωί, στο δημαρχείο.

« Παρόλο που καλύπτουν πραγματικές και ουσιαστικές ανάγκες για τη λειτουργία της Δομής, έχουν απολυθεί και επαναπροσληφθεί επανειλημμένα, μέσω παρατάσεων των συμβάσεών τους, μένοντας στο μεταξύ για πολλούς μήνες στην ανεργία, ενώ οι περισσότεροι δεν έλαβαν ούτε επίδομα ανεργίας στα διαστήματα αυτά» αναφέρει το ΕΚΙ και προσθέτει ότι «σήμερα, όλοι αυτοί οι εργαζόμενοι που ανέλαβαν υπηρεσία τελευταία φορά το Νοέμβριο του 2021 για ακόμα δύο μήνες απολύθηκαν επειδή το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου εκχώρησε τις υπηρεσίες στις οποίες εργάζονταν σε εργολάβους και ΜΚΟ, τακτική που το Υπουργείο έχει ακολουθήσει και στο παρελθόν στις Δομές Φιλοξενίας Προσφύγων και η οποία οδηγεί στην ιδιωτικοποίηση της διαχείρισής τους».

Ζητάει την επαναπρόσληψή τους και τη μετατροπή των συμβάσεων τους σε αορίστου χρόνου, καθώς επίσης και να μην εκχωρηθούν οι υπηρεσίες διαχείρισής τους σε εργολάβους και ΜΚΟ, αλλά και να γίνουν μόνιμες προσλήψεις αυτού του προσωπικού για να καλυφθούν οι ανάγκες των προσφύγων και μεταναστών στις Δομές Φιλοξενίας.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back