Συντακτης: Γιώργος Πατέλης
Δημοσιευση: 9-11-2018, 14:44
ΜΑΤΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

Οι ευρωβουλευτές αναμένεται να ψηφίσουν την Πέμπτη 15 Νοεμβρίου νέους κανόνες για μείωση των τιμών των κλήσεων εντός ΕΕ, για εγκατάσταση δικτύων 5G και τη δημιουργία καινούριου συστήματος προειδοποίησης καταστάσεων έκτακτης ανάγκης θα ψηφιστούν την Πέμπτη

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου η καινούρια νομοθεσία θα περιορίσει το κόστος κλήσεων εντός ΕΕ στα 0,19 ευρώ/λεπτό και σε 0,06 ευρώ για γραπτά μηνύματα (SMS), από τις 15 Μάϊου 2019. Επιπλέον, θα προστατεύει καλύτερα τους χρήστες smartphone, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που χρησιμοποιούν υπηρεσίες κλήσεων μέσω διαδικτύου (Skype, WhatsApp, κ.α.). Τα κράτη μέλη θα πρέπει επίσης να διευκολύνουν την ανάπτυξη δικτύων 5G.

Παράλληλα ένα σύστημα «αντίστροφο» του αριθμού κλήσης έκτακτης ανάγκης 112 θα γίνει υποχρεωτικό για όλα τα κράτη-μέλη προκειμένου να διασφαλίζεται ότι οι πολίτες ειδοποιούνται μέσω SMS ή εφαρμογής του κινητού τους τηλεφώνου σε περίπτωση σοβαρής έκτακτης ανάγκης ή καταστροφής η οποία συμβαίνει στην περιοχή τους.

200 λέξεις απομένουν.
σχετικα αρθρα