Oikonomou pisoi
ΚΟΣΜΟΣ

Εισβολή τουρκικών δυνάμεων στη Συρία

Εικόνα του άρθρου Εισβολή τουρκικών δυνάμεων στη Συρία
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 24/08/2016, 09:30
ΚΟΣΜΟΣ

Ειδικές δυνάμεις του τουρκικού στρατού με άρματα μάχης και μαζί με δύναμη 1.500 ανδρών του Ελεύθερου Συριακού Στρατού (FSA) πέρασαν τον Ευφράτη ποταμό και εισέβαλαν στη Συρία, με στόχο την κατάληψη της συνοριακής πόλης Τζαραμπλούς, πριν από τους Κούρδους και τις Δημοκρατικές Συριακές Δυνάμεις (SDF) σιις οποίες ηγείται η Κουρδική οργάνωση PYD.

Η τουρκική επιχείρηση ονομάζεται «Ασπίδα Ευφράτη» και σύμφωνα με το τουρκικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων «Ανατολή» έχει ως στόχο «την εκκαθάριση των συνόρων από τις τρομοκρατικές οργανώσεις, την ενίσχυση της ασφάλειας των συνόρων και την υποστήριξη της εδαφικής ακεραιότητας της Συρίας».

Ως προς τις επιχειρήσεις, στις 04.00 τα ξημερώματα άρχισε ο βομβαρδισμός θέσεων στο έδαφος της Συρίας από το τουρκικό πυροβολικό, κατά τον οποίο πραγματοποιήθηκαν 224 ρίψεις εναντίον 63 στόχων. Στη συνέχεια, στις 06.08 το πρωί ξεκίνησε ο αεροπορικός βομβαρδισμός. Τέλος στις 11.07, όπως μεταδίδουν τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, τουρκικά άρματα μάχης εισέβαλαν στη Συρία.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα παράσχουν αεροπορική κάλυψη στην επιχείρηση που διεξάγει η Τουρκία εναντίον της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στην πόλη Τζαραμπλούς της βόρειας Συρίας, δήλωσε σήμερα υψηλόβαθμος αξιωματούχος των ΗΠΑ, ο οποίος πρόσθεσε ότι η Ουάσινγκτον «συγχρονίζεται» με τον σύμμαχό της στο ΝΑΤΟ στα σχέδια.

Σημειώνεται ότι, τις τελευταίες ημέρες η Τουρκία συγκέντρωνε στο Γκαζιαντέπ, την πόλη όπου έγινε η σφαγή στον κουρδικό γάμο, αντάρτες του FSA και τους προετοίμαζε για την κατάληψη της Τζαραμπλούς από τον ISIS.

Η πόλη αυτή που βρίσκεται ακριβώς πάνω στα σύνορα, έχει μεγάλη στρατηγική σημασία για την Τουρκία. Γι αυτό και δίνει εδώ και μέρες μάχη για να μην πέσει στα χέρια των Κούρδων, βομβαρδίζοντας εκτός από τον ΙSIS και θέσεις Κούρδων, ώστε να τους κρατήσει μακριά από τη πόλη.

Εάν οι Δημοκρατικές Συριακές Δυνάμεις καταλάβουν και την Τζαραμπλούς, τότε οι Κούρδοι θα έχουν υπό τον έλεγχό τους σχεδόν ολόκληρη τη περιοχή της Β. Συρίας (Ροτζάβα) κάτι το οποίο δεν επιθυμούν επ’ ουδενί οι Τούρκοι.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back