ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

ΕΙΝΗ: Στάση εργασίας και συγκέντρωση στο «Χατζηκώστα»

Εικόνα του άρθρου ΕΙΝΗ: Στάση εργασίας και συγκέντρωση στο «Χατζηκώστα»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 26/03/2024, 19:38
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Η ΕΙΝΗ καλεί σε κινητοποίηση, στις 27 Μαρτίου, στις 12.30, στην είσοδο του «Χατζηκώστα». Η ένωση συμμετέχει στην στάση εργασίας της ΟΕΝΓΕ κατά των απογευματινών, επί πληρωμή χειρουργείων.

Τονίζει μεταξύ άλλων: «Η κυβέρνηση της ΝΔ σαρώνει ότι έχει απομείνει από το δικαίωμα του λαού μας στη δωρεάν υγεία. Με τα απογευματινά επί πληρωμή χειρουργεία και την κατάργηση της αποκλειστικής απασχόλησης στους γιατρούς του ΕΣΥ, οι οποίοι θα μπορούν πλέον να ασκούν και ιδιωτικό έργο, γίνεται ένα άλμα στην κατεύθυνση της ενίσχυσης της επιχειρηματικής εμπορευματικής λειτουργίας του κατ’ όνομα πια μόνο «δημόσιου» νοσοκομείου».

Συμπληρώνει ότι «η κυβέρνηση αναποδογυρίζει την πραγματικότητα με το κεφάλι κάτω και τα πόδια πάνω. Παρουσιάζει σαν ελευθερία επιλογής τον εκβιασμό των ασθενών να πληρώσουν το νόμιμο φακελάκι για να χειρουργηθούν νωρίτερα. Λες και οι ασθενείς που περιμένουν χρόνια στις λίστες της ντροπής των δημόσιων νοσοκομείων, περιμένουν από επιλογή».

Κατηγορεί την κυβέρνηση ότι με επίκληση στα δημοσιονομικά, αρνείται να δώσει ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς των υγειονομικών, «την ώρα που δίνει δις ευρώ στα επιχειρηματικά συμφέροντα και για πολεμικούς εξοπλισμούς».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back