ΗΠΕΙΡΟΣ

ΕΙΝΗ: «Προσλήψεις, αλλιώς η ΜΕΘ στην Άρτα δεν λειτουργεί»

Εικόνα του άρθρου ΕΙΝΗ: «Προσλήψεις, αλλιώς η ΜΕΘ στην Άρτα δεν λειτουργεί»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 05/07/2024, 08:11
ΗΠΕΙΡΟΣ

H Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Ηπείρου (ΕΙΝΗ) προειδοποιεί ότι η ΜΕΘ του νοσοκομείου της Άρτας δεν μπορεί να λειτουργήσει, καθώς τους επόμενους μήνες θα έχει μόλις δύο γιατρούς.

Αναφέρει ότι ο διευθυντής της προσπάθησε να προκηρύξει δύο κενές οργανικές θέσεις, αλλά το αίτημα δεν εισακούστηκε και τώρα, προειδοποιεί με επιστολή του τη διοίκηση ότι δεν μπορεί πλέον να λειτουργήσει η ΜΕΘ.

«Η πολιτική του ‘πάμε μέχρι που να εξαντληθεί το υγειονομικό προσωπικό’ δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο. Οι συνθήκες εργασιακής εξουθένωσης και
υπερεφημέρευσης οδηγούν στην διάλυση σε ότι έχει απομείνει όρθιο και
λειτουργεί μέχρι σήμερα» τονίζει η ΕΙΝΗ και ζητάει να ικανοποιηθεί άμεσα το αίτημα του διευθυντή της Μ.Ε.Θ. για την προκήρυξη δύο κενών οργανικών θέσεων και με την άμεση πρόσληψη δύο επικουρικών γιατρών.

Επίσης, η ΕΙΝΗ υπενθυμίζει ότι εδώ και δέκα μήνες λειτουργεί με δύο γιατρούς η ΜΕΘ στο Αγρίνιο και μετακινούνται εκεί γιατροί από τις ΜΕΘ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου και του «Χατζηκώστα».

«Οι εκκλήσεις μας είναι συνεχείς και επαναλαμβανόμενες για τα προβλήματα του Ε.Σ.Υ., οφείλουν πλέον οι τοπικές κοινωνίες και η τοπική αυτοδιοίκηση να αναλάβουν πρωτοβουλίες», καταλήγει.


ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back Ντοτη3