Oikonomou pisoi
ΕΛΛΑΔΑ

Είναι ένοχοι

Εικόνα του άρθρου Είναι ένοχοι
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 07/10/2020, 15:01
ΕΛΛΑΔΑ

Οι δικαστές, που επί ένα μήνα συνεδρίαζαν υπό άκρα μυστικότητα, σήμερα καλούνται να αποδώσουν δίκαιο στα θύματα τριών συγκεκριμένων αιματηρών υποθέσεων και να αποφανθούν αν τα εγκλήματα αυτά έγιναν «σε εφαρμογή των καταστατικών ‘’αρχών”» και επιδιώξεων μιας εγκληματικής οργάνωσης. Με βάση τις τελευταίες πληροφορίες, η ανακοίνωση θα αφορά σε κάθε κατηγορούμενο ονομαστικά για καθεμιά από τις τέσσερις δικογραφίες που περιλαμβάνονται στη δίκη, και οι οποίες είναι οι εξής:

Η δολοφονία του Παύλου Φύσσα (18 κατηγορούμενοι, φυσικός αυτουργός ο Γιώργος Ρουπακιάς)

Η επίθεση σε βάρος των Αιγυπτίων ψαράδων (5 κατηγορούμενοι)

Η επίθεση στο ΠΑΜΕ (4 κατηγορούμενοι)

Οι 24 από τους 26 κατηγορούμενους για τις τρεις επιθέσεις βαρύνονται επιπλέον και με το αδίκημα της ένταξης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση.

Σύσταση και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης (20 κατηγορούμενοι) / Ένταξη σε εγκληματική οργάνωση (45 κατηγορούμενοι)

Ένοχος ο Γιώργος Ρουπακιάς για την ανθρωποκτονία από πρόθεση με θύμα τον Παύλο Φύσσα

Ένοχοι οι: Αναστάσιος -Μάριος Αναδιώτης Γεώργιος Δήμου Ελπιδοφόρος Καλαρίτης Ιωάννης Βασίλειος Κομιανός Κωνσταντίνος Κορκοβίλης Αναστάσιος Μιχάλαρος Γεώργιος Πατέλης γραμματέας της ΤΟ Νίκαιας- πυρηνάρχης της οργάνωσης Γεώργιος Σκάλκος Γέωργιος Σταμπέλος Λέων Τσαλίκης Αθανάσιος Τσόρβας Νικόλαος Τσόρβας και Αριστοτέλης Χρυσαφίτης

Όλοι οι κατηγορούμενοι για συνέργεια στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα κρίθηκαν ένοχοι, εκτός από τους Σαντοριναίο και Τσακανίκα.

Ένοχοι όλοι όσοι κατηγορούνται για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά των Αιγύπτιων ψαράδων.

Ένοχη η σύζυγος του Γιώργου Ρουπακιά, Μαργαρίτα Μικελάτου, για ψευδή κατάθεση. 

Ένοχος για οπλοκατοχή ο Γιώργος Γερμενής

Ένοχοι για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση: Άγγος Αποστόλου Καζαντζόγλου Καλαρίτης Μιχαλάρος Μπαρέκας Παπαβασιλείου Παπαδόπουλος Πόπορη Ρουπακιάς Σκιατούνης Σκάλκος Στεργιοπουλος Στρατος Τσακανικας Τσορβας Τσαλικης Χατζηδάκης Χρυσαφιτης

Ένοχοι για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης οι: Μιχαλολιάκος Κασιδιάρης Λαγός Γερμανής Παναγιώταρος Παπάς Ματθαιόπουλος.


«O Παύλος τα κατάφερε»

Μετά την ανακοίνωση της απόφασης του δικαστηρίου για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, η Μάγδα Φύσσα δήλωσε: "Ο Παύλος τα κατάφερε... Γιε μου", Και το πλήθος που έχει συγκεντρωθεί έξω από το Εφετειο ξέσπασε σε χειροκροτήματα.




ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back