ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ειδοποιητήρια και για μικροοφειλέτες

Εικόνα του άρθρου Ειδοποιητήρια και για μικροοφειλέτες
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Πατέλης
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 02/06/2016, 12:29
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στους μικροοφειλέτες στρέφεται τώρα η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων στέλνοντας ειδοποιητήρια σε όσους έχουν ληξιπρόθεσμα χρέη από 30 έως και 500 ευρώ και οι οποίοι έχουν καθυστερήσει την εξόφλησή τους. Τους υπενθυμίζει την οφειλή τους και να τους καλεί να την «τακτοποιήσουν» εγκαίρως. 

Στα ειδοποιητήρια δεν αναφέρεται η λήψη αναγκαστικών μέτρων, όπως κατασχέσεων, προσωποκράτησης κ.λπ., όμως τονίζεται ότι όσοι έχουν τη δυνατότητα και δεν εξοφλούν το χρέος τους εκμεταλλευόμενοι την ανεκτικότητα του συστήματος θα βρεθούν σύντομα αντιμέτωποι και με τις βαρύτερες ποινές της ισχύουσας νομοθεσίας.

Σημαιώνεται ότι για την είσπραξη των ληξιπρόθεσμων χρεών προς το Δημόσιο που δεν έχουν υπαχθεί σε ρύθμιση μπορεί να ληφθούν, κατά την κρίση του προϊσταμένου της αρμόδιας για την επιδίωξη της οφειλής Υπηρεσίας, τα μέτρα που προβλέπονται στο άρθρο 9 του ΚΕΔΕ και είναι η κατάσχεση κινητών, είτε στα χέρια του οφειλέτη, είτε κινητών και απαιτήσεων γενικώς του οφειλέτη που βρίσκονται στα χέρια τρίτου και κατάσχεση ακινήτων.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back