ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Εγκρίθηκε η «μεταφορά προσωπικού» στον Δήμο Ιωαννιτών

Εικόνα του άρθρου Εγκρίθηκε η «μεταφορά προσωπικού» στον Δήμο Ιωαννιτών
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 01/02/2024, 16:35
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Η διαδικασία της κατάργησης των νομικών προσώπων του Δήμου Ιωαννιτών συνεχίζεται.

Ο δήμαρχος Θωμάς Μπέγκας υπέγραψε τη μεταφορά εργαζόμενων, από τους καταργηθέντες οργανισμούς (Πνευματικό Κέντρο, ΟΚΠΑΠΑ, Σπήλαιο, Ζωγράφειος Οίκος Ευγηρίας) στον Δήμο Ιωαννιτών.

Συνολικά, πρόκειται για 81 εργαζόμενους-ες με συμβάσεις δημοσίου και 58 ΙΔΑΧ. Άλλοι 16 εργαζόμενοι-ες, μετακινούνται σε προσωποπαγείς θέσεις.

Οι περισσότερες μετακινήσεις, που εγκρίθηκαν επίσης, αφορούν συμβασιούχους εργαζόμενους:

101 άτομα από το Πνευματικό Κέντρο, 132 από τον ΟΚΠΑΠΑ και 9 από το Σπήλαιο Περάματος.

Οι συμβάσεις τους λήγουν μέσα στο 2024. Πρόκειται για οκτάμηνες συμβάσεις ΙΔΟΧ, συγχρηματοδοτούμενα σε μεγάλο βαθμό, ΙΔΟΧ έκτακτο προσωπικό, συμβάσεις μουσικών, καλλιτεχνικών-εκπαιδευτικών κ.α.

Το ζήτημα είναι τι γίνεται κυρίως με αυτούς και αν θα υπάρξει η δυνατότητα ανανέωσης συμβάσεων ή επαναπροκήρυξης των θέσεων με τους ίδιους (ή καλύτερους) όρους, όπως υφίσταντο στα νομικά πρόσωπα, ειδικά για εκπαιδευτικό καλλιτεχνικό προσωπικό. Αυτό, έχει χάσει αρκετό εργασιακό έδαφος, ελέω δυσμενών κυβερνητικών αποφάσεων και δεν είναι δεδομένο ότι θα μπορέσει να το ανακτήσει στο νέο καθεστώς.

Επίσης, ο σύλλογος εργαζόμενων έχει επισημάνει το ζήτημα των οργανικών θέσεων που ήταν κενές στα νομικά πρόσωπα και δεν μεταφέρονται στους Δήμους.

Γενικώς, η προσπάθεια της κυβέρνησης είναι να περιορίσει ακόμα περισσότερο τους ΟΤΑ, με «οικονομία κλίμακας», στην οποία προσανατολίζονται οι περισσότεροι διοικητικοί νόμοι που φέρνει στη νέα της θητεία, πράγμα που θα μεγαλώσει τα κενά και τις ελλείψεις σε προσωπικό και φυσικά, θα ανοίξει τον δρόμο για εκχωρήσεις υπηρεσιών στον ιδιωτικό τομέα…

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back