Oikonomou pisoi
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Εγκαίνια για το διευρυμένο Κέντρο Κοινότητας

Εικόνα του άρθρου Εγκαίνια για το διευρυμένο Κέντρο Κοινότητας
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 08/07/2021, 15:32
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Μία νέα δομή, το διευρυμένο Κέντρο Κοινότητας, εγκαινιάστηκε το απόγευμα της Τετάρτης. Στα εγκαίνια παραβρέθηκαν ο δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ, ο πρόεδρος του ΟΚΠΑΠΑ Δημήτρης Πάνου, μέλη της διοίκησης του ΟΚΠΑΠΑ, εργαζόμενοι και ιερείς.

Ο δήμαρχος τόνισε ότι η «ενίσχυση των κοινωνικών δομών και η ανάπτυξη κοινωνικών δράσεων αποτέλεσε προτεραιότητα για τη δημοτική αρχή. Οι δράσεις αυτές έγιναν περισσότερες και συνεχείς προκειμένου να αντιμετωπιστούν ζητήματα που ανέδειξε η πανδημία». Ο πρόεδρος του Οργανισμού κ. Πάνου, από την πλευρά του, έκανε γνωστό ότι σε λίγες μέρες θα ξεκινήσει τη λειτουργία του και το παράρτημα του Κέντρου Κοινότητας για τους Ρομά το οποίο θα στεγάζεται στο ΚΕΠΑΒΙ.

Το διευρυμένο Κέντρο αποτελεί στην ουσία προέκταση του Κέντρου Κοινότητας που λειτουργεί από τον Σεπτέμβριο του 2017.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανέφερε ο κ. Πάνου, το Κέντρο Κοινότητας έχει εξυπηρετήσει μέχρι σήμερα 8.000 πολίτες και έχει διεκπεραιώσει 32.000 αιτήματα.

«Με τη λειτουργία του διευρυμένου Κέντρου θα ενισχυθεί σημαντικά  το έργο του με υπηρεσίες που θα είναι διαθέσιμες σε κάθε πολίτη για την ταχύτερη εξυπηρέτηση των αναγκών τους μέσω της διασύνδεσής του με επιμέρους φορείς και υπηρεσίες» τόνισε ο κ. Πάνου.

Το διευρυμένο Κέντρο Κοινότητας θα συνεργάζεται με δημοτικές και κρατικές υπηρεσίες και θα παρέχει υπηρεσίες υποδοχής, ενημέρωσης και υποστήριξης για τη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου, συμβουλευτικές υπηρεσίες σε ενήλικες και παιδιά, καθώς και υπηρεσίες για την κοινωνική επανένταξη των ωφελούμενων.

Οι πολίτες θα μπορούν να ενημερώνονται και να υποβάλλουν αιτήσεις για τα επιδόματα που δικαιούνται, για τα προγράμματα που παρέχουν κοινωνική φροντίδα ενώ το Κέντρο θα συνεργάζεται με νοσοκομειακές δομές, δομές ψυχικής υγείας, δομές ΑμΕΑ και υπηρεσίες απασχόλησης για ένταξη στην αγορά εργασίας.

Το διευρυμένο Κέντρο Κοινότητας λειτουργεί στην οδό Καπλάνη 4-6.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back