ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΕΕΤΤ: Αναστολή αυξήσεων στην τηλεφωνία

Εικόνα του άρθρου ΕΕΤΤ: Αναστολή αυξήσεων στην τηλεφωνία
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Πατέλης
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 23/01/2018, 21:35
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Οι πάροχοι κινητής και σταθερής τηλεφωνίας αναστέλλουν τις όποιες αυξήσεις είχαν ανακοινώσει μετά τη δημοσίευση στην εφημερίδα της Κυβερνήσεως του νέου κανονισμού Γενικών Αδειών της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ).

«Για τις περιπτώσεις συμβάσεων ορισμένου χρόνου, ανεξαρτήτως του εάν υπάρχει επιδότηση συσκευής ή έκπτωση παγίου, δεν δύναται εντός του ορισμένου χρόνου της σύμβασης να πραγματοποιηθεί αύξηση του παγίου ή μείωση οποιασδήποτε υπηρεσίας του πακέτου υπηρεσιών (όπως λεπτά χρόνου ομιλίας, αριθμός SMS/MMS και όγκος δεδομένων) το οποίο περιλαμβάνεται στο πάγιο», αναφέρεται χαρακτηριστικά στο ΦΕΚ 4262/Β/6-12-17.

Ήδη η Cosmote με ανακοίνωσή της στις 12 Ιανουαρίου 2018, «αναστέλλει στο σύνολό τους τις τιμολογιακές αλλαγές που ανακοινώθηκαν στις 14 Νοεμβρίου 2017, με τίτλο «Τιμολογιακές αλλαγές σε προγράμματα Συμβολαίου και ΚαρτοΣυμβολαίου COSMOTE, για ιδιώτες και επαγγελματίες».

Αυξήσεις από 20 Μαρτίου 2018 είχε ανακοινώσει και η Vodafone, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει εκδώσει κάποια σχετική ανακοίνωση περί αναστολής.

Από την άλλη η Wind είχε εξαγγείλει αυξήσεις στα τιμολόγιά της τον Σεπτέμβριο και τις εφάρμοσε τον Νοέμβριο, πριν τεθεί σε ισχύ ο νέος κανονισμός Γενικών Αδειών της ΕΕΤΤ.

Ολόκληρο το ΦΕΚ: AP834-002.pdf


ΣΤΗ VODAFON Η CYTA

Στο μεταξύ η Αρχή Τηλεπικοινωνιών Κύπρου (CYTA) ανακοίνωσε  σήμερα την υπογραφή συμφωνίας πώλησης του συνόλου των μετοχών της Cyta Hellas Telecommunication S.A. στη Vodafone Panafon Hellenic Telecommunication S.A.

Το ποσό της συμφωνίας ανέρχεται σε 118,1 εκατομμύρια ευρώ και η ολοκλήρωση της συναλλαγής τελεί υπό την αίρεση λήψης των απαιτούμενων εγκρίσεων από τις αρμόδιες αρχές στην Ελλάδα. Στο μεταβατικό στάδιο και μέχρι την ολοκλήρωση της συμφωνίας και τη λειτουργική της εφαρμογή, λαμβάνονται οι απαραίτητες πρόνοιες με γνώμονα τη διατήρηση της ομαλής λειτουργίας της CYTA HELLAS και τη συνέχιση παροχής υψηλού επιπέδου υποστήριξης στους πελάτες της. 


ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back