Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

«Εβδομάδα λίμνης» από 13 Σεπτεμβρίου

Εικόνα του άρθρου «Εβδομάδα λίμνης» από 13 Σεπτεμβρίου
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 11/09/2019, 19:21
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Την «εβδομάδα λίμνης» διοργανώνουν και φέτος η αστική μη κερδοσκοπική εταιρία Limni, ο Αθλητικός Όμιλος Ιωαννίνων, ο Δήμος Ιωαννιτών και η Περιφέρεια Ηπείρου, στο πλαίσιο του «Γύρου Λίμνης» στις 21-22 Σεπτεμβρίου.

Η «εβδομάδα λίμνης», που θα ξεκινήσει από την Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου, περιλαμβάνει διάφορε εκδηλώσεις.

13 Σεπτεμβρίου, στις 18:00, στη Ζωσιμαία Βιβλιοθήκη

Η Ζωσιμαία Δημόσια Κεντρική Ιστορική Βιβλιοθήκη Ιωαννίνων θα κάνει την εκδήλωση «Ένας περίπατος με τα αγάλματα στη Λίμνη». Πρόκειται για μια εκπαιδευτική δράση, η οποία απευθύνεται σε παιδιά πρώτης σχολικής ηλικίας (αριθμός περιορισμένος/με εγγραφή). Είσοδος ελεύθερη.

16 Σεπτεμβρίου, στις 19:00, στον πολιτιστικό πολυχώρο «Δ. Χατζής»

Επιστημονική εκδήλωση με τίτλο «Ο ρόλος της άθλησης στην ψυχική υγεία και η άσκηση ως ψυχοθεραπεία»  στον πολιτιστικό πολυχώρο «Δ. Χατζής», στα παλιά σφαγεία, από την Εταιρεία Ψυχοκοινωνικής Έρευνας και Παρέμβασης – Ε.Ψ.Ε.Π.

Ομιλητές θα είναι ο Χρυσόστομος Γιαννουλάκης, καθηγητής Αθλητικής Διοίκησης και υπεύθυνος Σχολής Επιστημών Αθλητισμού & Φυσικής Αγωγής του Μητροπολιτικού Κολλεγίου Θεσσαλονίκης («H αερόβια άσκηση ως μέσο σύγχρονης ψυχοθεραπείας»), και ο Ευάγγελος Παππάς, ψυχίατρος και επιστημονικός υπεύθυνος της Ε.Ψ.Ε.Π. («Η προαγωγή της ψυχικής υγείας μέσω των δρόμων αντοχής»). Θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό.

18 Σεπτεμβρίου, στις 17:00-19:00, στο Μουσείο Αργυροτεχνίας.

Δημιουργικό εργαστήρι για παιδιά, ηλικίας 6 έως 12 ετών, στο πλαίσιο του οποίου θα διακοσμηθούν τα στεφάνια των νικητών του 13ου Γύρου Λίμνης Ιωαννίνων. Στη δράση θα συμμετέχουν και υπεύθυνοι του Φορέα Διαχείρισης Λίμνης Παμβώτιδας Ιωαννίνων, οι οποίοι θα αναλάβουν να αναπτύξουν δραστηριότητες εξοικείωσης των παιδιών με το οικοσύστημα της λίμνης και να τα ευαισθητοποιήσουν σε θέματα προστασίας του περιβάλλοντος.

18 Σεπτεμβρίου, 18:00, στο Μουσείο Αργυροτεχνίας

Εγκαίνια της έκθεσης εικαστικών έργων με τίτλο «Λίμνη Παμβώτιδα: Διαχρονική πηγή ζωής», η οποία θα φιλοξενείται στο Μουσείο Αργυροτεχνίας έως τις 27 Σεπτεμβρίου. Η έκθεση θα περιλαμβάνει γκραβούρες από τη συλλογή του Αναστάσιου Παπασταύρου, πίνακες ζωγραφικής της Δημοτικής Πινακοθήκης Ιωαννίνων, φωτογραφίες του Κώστα Μπαλάφα και σύγχρονων φωτογράφων, καθώς και φωτογραφικό υλικό του Φορέα Διαχείρισης Λίμνης Παμβώτιδας Ιωαννίνων, με θεματολογία φυσικά από τη λίμνη Παμβώτιδα.

19 Σεπτεμβρίου, στις 19:00, στον πολιτιστικό πολυχώρο «Δ. Χατζής»

Παρουσίαση του βιβλίου του Λευθέρη Πλακίδα  «Ταξιδεύοντας» με… πολλούς ομιλητές: τον συγγραφέα, τον δρ Βιολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Γιάννη Σαΐνη, την επιχειρηματία τουρισμού Έλσα Κεντέρη, τον ολυμπιονίκη της κωπηλασίας Γιάννη Τσίλη, τους δημοσιογράφους Αρετή Στασινού και Μιχάλη Μερτζιανίδη, τον γκαλερίστα και διευθυντή του Γύρου Λίμνης Ηλία Σπυριούνη, τον destination manager Σπύρο Πέγκα και τη διευθύντρια του Μουσείου Αργυροτεχνίας και πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής του Γύρου Λίμνης Αγνή Δρίμτζια.

20 Σεπτεμβρίου, στις 17:00, πλατεία Μαβίλη (αφετηρία-τερματισμός)

Ποδηλατοβόλτα 30 χλμ. στη διαδρομή του Γύρου Λίμνης με τίτλο «Ποδηλατώ τον γύρο της Παμβώτιδας».

20 Σεπτεμβρίου, 20:30, πλατεία Μαβίλη

Επίσημη τελετή έναρξης του 13ου Γύρου Λίμνης Ιωαννίνων, με ειδικές βραβεύσεις.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back