δεη πισω tc1
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Εβδομάδα επιμόρφωσης στη Λευκάδα

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 06/07/2016, 17:07
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Oλοκληρώθηκε η εβδομάδα επιμόρφωσης διδακτικού προσωπικού με θέμα: «Καινοτόμοι μέθοδοι διδασκαλίας ξένων γλωσσών για ειδικούς σκοπούς», στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+, από το Κέντρο Ξένων Γλωσσών και το Κέντρο Διδασκαλίας Ελληνικής Γλώσσας και Πολιτισμού του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Η επιμόρφωση πραγματοποιήθηκε στη Λευκάδα από τις 27 Ιουνίου έως 1 Ιουλίου. 

Στην εβδομάδα επιμόρφωσης συμμετείχαν 12 πανεπιστημιακοί καθηγητές από εννιά ευρωπαϊκά και διεθνή ιδρύματα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Πιο συγκεκριμένα, συμμετείχαν εκπρόσωποι από τα: Universitat Autònoma de Barcelona (Ισπανία), Reutlingen University (Γερμανία), Klaipėda University (Λιθουανία), Escuela Oficial de Idiomas Alicante (Ισπανία), Jihoceska Univerzita v Ceskych Budejovicich (Τσεχία), Ngee Ann Polytechnic (Σιγκαπούρη), King’s College London (Μεγάλη Βρετανία), St. Cyril and St. Methodius University of Veliko Turnovo (Βουλγαρία), University of Urbino Carlo Bo (Ιταλία) και Cyprus University of Technology (Κύπρος). 

Η εβδομάδα επιμόρφωσης συμπεριλάμβανε διαλέξεις για τη διδασκαλία της ελληνικής ως ξένης καθώς και της αγγλικής γλώσσας για ιατρικούς και επιχειρησιακούς σκοπούς σχετικά με τα ακόλουθα θέματα: η διαπολιτισμικότητα στη διδασκαλία γλωσσών, η διδασκαλία γλωσσών για ειδικούς σκοπούς, η εκμάθηση γλωσσών με τη χρήση νέων τεχνολογιών, καθώς επίσης και η γλωσσική πολιτική στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Η οργάνωση σε ομάδες εργασίες έδωσε τη δυνατότητα συζήτησης των επιμέρους θεμάτων σε βάθος ανά αντικείμενο διδασκαλίας, καθώς επίσης και τον απαραίτητο χρόνο για ανταλλαγή απόψεων, εμπειριών και προβληματισμών. Κατά την πρώτη ημέρα του σεμιναρίου παραβρέθηκε και ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Γιώργος Καψάλης. Κατά τη διάρκεια της εβδομάδας πραγματοποιήθηκαν εκπαιδευτικές εκδρομές σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους της Πρέβεζας και της Πάργας. 

Υπεύθυνες για την εβδομάδα επιμόρφωσης ήταν η Αλεξάνδρα Γαλάνη και η Θεοδώρα Τσελίγκα, μέλος ΕΕΠ αγγλικής γλώσσας.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back