Oikonomou pisoi
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

ΕΑΠ: «Να αποσυρθεί το νομοσχέδιο»

Εικόνα του άρθρου ΕΑΠ: «Να αποσυρθεί το νομοσχέδιο»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 15/01/2020, 10:49
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Η ΝΔ έφερε στη Βουλή ακόμα ένα νόμο για την ανώτατη εκπαίδευση και ήδη καταγράφονται αντιδράσεις για διάφορα σημεία του, όπως η αποδοχή των πτυχίων κολλεγίων για διορισμό στο δημόσιο, η «κλιμάκωση» της χρηματοδότησης των ΑΕΙ με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια κ.α.

Η ΕΑΠ Ιωαννίνων, καθηγητική παράταξη στην ΕΛΜΕ, αναφέρει μεταξύ άλλων: « Ήδη, η

προώθηση του αντιδραστικού και νεοφιλελεύθερου νόμου Γαβρόγλου για τον τρόπο πρόσληψης των εκπαιδευτικών (προσοντολόγιο) και στη γενική αγωγή με την τελευταία προκήρυξη αμφισβητεί και απαξιώνει τα επαγγελματικά δικαιώματα, το πτυχίο και την προϋπηρεσία» και ότι «η αναγνώριση των πτυχίων των ιδιωτικών κολλεγίων καθιστά πλέον το τοπίο αφόρητα εφιαλτικό».

Συμπληρώνει ότι «η κυβέρνηση ενισχύει με όλους τους τρόπους την ιδιωτική εκπαίδευση, τους επιχειρηματίες και τους σχολάρχες, εμπορευματοποιεί τα πτυχία και επιτίθεται στη δημόσια εκπαίδευση κατασυκοφαντώντας με κάθε ευκαιρία την ίδια, τους εκπαιδευτικούς και τους /τις μαθητές /τριες».

Καταλήγει τονίζοντας ότι «ο κάθε συνάδελφος πρέπει να πάρει τις ευθύνες του απέναντι στη νεοφιλελεύθερη/νεοσυντηρητική καταιγίδα που εξαπολύει η κυβέρνηση στην εκπαίδευση. Ο μόνος που μπορεί να ορθώσει εμπόδια

ανυπέρβλητα στην κυβερνητική επιθετικότητα είναι ένα μαζικό πανεκπαιδευτικό κίνημα» και καλεί τα συνδικαλιστικά όργανα, φοιτητικούς συλλόγους, φορείς γονέων να πάρουν άμεσα θέση.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back