ΗΠΕΙΡΟΣ

Εθνική οδός Πρέβεζας-Ηγουμενίτσας: οι κόμβοι και οι προθέσεις

Εικόνα του άρθρου Εθνική οδός Πρέβεζας-Ηγουμενίτσας: οι κόμβοι και οι προθέσεις
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 04/04/2024, 16:44
ΗΠΕΙΡΟΣ

Η εθνική οδός Πρέβεζας-Ηγουμενίτσας δεν είναι και από τους πιο ασφαλείς δρόμους, ιδίως το καλοκαίρι, οπότε και ο κυκλοφοριακός φόρτος είναι μεγάλος λόγω του τουρισμού. 

Είναι σαφές ότι η βελτίωση της εθνικής αυτής οδού δεν βρίσκεται καν στις προτεραιότητες του υπουργείου Υποδομών, με την Περιφέρεια Ηπείρου ως συνήθως να αναλαμβάνει τα… ηνία. Και όπως είπε με περηφάνια ο περιφερειάρχης Αλέκος Καχριμάνης, στη σημερινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, μετά από σχετική επερώτηση της «Λαϊκής Συσπείρωσης», «ουδεμία άλλη Περιφέρεια στην Ελλάδα, δεν έχει ασχοληθεί με θέματα επί των οδικών αξόνων». Ίσως επειδή στις άλλες Περιφέρειες, ασχολείται το αρμόδιο υπουργείο Υποδομών.

Ο κ. Καχριμάνης κατέθεσε μια σειρά από μελετητικά στοιχεία για την εθνική οδό. Και στάθηκε, όπως ήταν εύλογο, στους κόμβους που κατασκευάζονται: στη Βαλαδινοράχη, στη Λυγιά και στη Λούτσα όπως και σε αυτόν που θα κατασκευαστεί στο ύψος του Μύτικα στο πλαίσιο του έργου της παράκαμψης Νικόπολης. 

Επανέλαβε δε ότι οι κόμβοι κατασκευάζονται για να καλύψουν τις μελλοντικές διαστάσεις του δρόμου. Σύμφωνα με τον σχεδιασμό της Περιφέρειας, ο σχεδιασμός προβλέπει τρίιχνο δρόμο από τον κόμβο Φραξύλα μέχρι την Πάργα, κι αρκετούς, νέους ισόπεδους κόμβους. Όλα αυτά βέβαια βρίσκονται στον σχεδιασμό. Και η οποιαδήποτε συζήτηση για άμεση βελτίωση των γεωμετρικών χαρακτηριστικών της εθνικής οδού είναι πολύ μακρινή. Αν και εκκρεμεί μια συνάντηση με τον υφυπουργό Υποδομών Νίκο Ταχιάο λίγο πριν το Πάσχα, σύμφωνα με τον κ. Καχριμάνη.

Για την Περιφέρεια Ηπείρου, εκτός από τους κόμβους επί της συγκεκριμένης εθνικής οδού, προτεραιότητα έχει το οδικό τμήμα Φιλιππιάδα-Στεφάνη (της σύνδεσης της Ιόνιας με την Πρέβεζα), για το οποίο ο κ. Καχριμάνης επανέλαβε ότι θα φτάσει σε έναν προϋπολογισμό 35 εκατ. ευρώ. «Σε λίγο καιρό θα είμαστε σε καλή μελετητική αξία» είπε και πρόσθεσε ότι πρόθεση της περιφερειακής αρχής είναι να εντάξει το έργο στο επιχειρησιακό πρόγραμμα «Ήπειρος 2021-2027».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back