Oikonomou pisoi
ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

«Έξυπνες πόλεις» και «καπιταλιστική χαζομάρα»

Εικόνα του άρθρου «Έξυπνες πόλεις» και «καπιταλιστική χαζομάρα»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 11/04/2019, 18:52
ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Η Αριστερή Παρέμβαση στα Γιάννενα σχολιάζει τα προγράμματα παρατάξεων που αναφέρονται στις ψηφιακές υποδομές, λέγοντας μεταξύ άλλων ότι «σχεδόν όλα τα προγράμματα έχουν αναφορά στα Τρίκαλα και τα ‘θαυμαστά’ που έχουν καταφέρει. Σίγουρα ο Δήμαρχος Τρικάλων θα έχει στο δικό του προεκλογικό πρόγραμμα ως αβαντάζ το ‘κοιτάξτε πόσοι υποψήφιοι στα Γιάννενα αναφέρουν τον Δήμο μας’».

Διαπιστώνει ωστόσο ότι καμία παράταξη «δεν προτείνει μια πραγματική εφαρμογή των νέων τεχνολογιών προς όφελος του πολίτη και του εργαζόμενου. Προσπαθούν να παραμυθιάσουν τους ψηφοφόρους με gadgets και να δημιουργήσουν την ψευδαίσθηση ότι εάν βγάζεις μια φωτογραφία τη λακκούβα αυτή θα φτιάχνεται… μόνη της» και συμπληρώνει το εξής:

«Εδώ και κοντά 20 χρόνια οι ιδιωτικές εταιρίες σκάβουν τους δρόμους της πόλης για να περάσουν δίκτυα, και  ποτέ δεν επιτρέπουν την εξ ολοκλήρου εκμετάλλευσή τους και τη διάθεση των δυνατοτήτων τους δωρεάν, στους πολίτες» και ότι «ακόμα και σήμερα παρακολουθούμε την ‘καπιταλιστική χαζομάρα’ της ‘έξυπνης πόλης’ τους. Εκεί που έστρωσαν καινούργια άσφαλτο, την ξηλώνουν πριν συμπληρωθεί χρόνος για να περάσουν καινούργια δίκτυα. Την ίδια στιγμή οι ακριβές συνδέσεις ίντερνετ των ιδιωτικών εταιριών στα Γιάννινα είναι κάκιστης ποιότητας και η πόλη δεν έχει ούτε καν το απλό και αυτονόητο στις μέρες μας, τη δυνατότητα πρόσβασης στο διαδίκτυο για τους κατοίκους της».

Τέλος, σημειώνει ότι «οι ψηφιακές εφαρμογές αντιμετωπίζονται σαν μια δυνατότητα μείωσης προσωπικού και όχι διευκόλυνσης των εργαζόμενων και των πολιτών. Το ανοιχτό λογισμικό, οι άδειες creative commons και η ελεύθερη πρόσβαση και χρήση δεδομένων είναι ακαταλαβίστικα για τις παρατάξεις».



ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back