Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

«Έξυπνα» φανάρια και τρεις ισόπεδοι κόμβοι…

Εικόνα του άρθρου «Έξυπνα» φανάρια και τρεις ισόπεδοι κόμβοι…
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 29/10/2019, 20:35
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Τη χρηματοδότηση τριών έργων από το επιχειρησιακό πρόγραμμα «Ηπειρος 2014-2020» θα διεκδικήσει ο Δήμος Ιωαννιτών. Η οικονομική επιτροπή αποφάσισε σήμερα να υποβάλει σχετικές προτάσεις στην πρόκληση «Παρεμβάσεις που συμβάλλουν στην ενεργειακή αποδοτικότητα των αστικών μεταφορών και κέντρων». 

Πρόκειται για την πρόσκληση της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης της Περιφέρειας Ηπείρου για την οποία η προηγούμενη δημοτική αρχή προόριζε το ακυρωμένο πια έργο της αντικατάστασης περίπου 3000 λαμπτήρων με Led.  Οι προτάσεις έργων πρέπει να υποβληθούν μέχρι τη 1 Νοεμβρίου, οπότε και λήγει η προθεσμία. Σε περίπτωση που δοθεί παράταση, ο Δήμος Ιωαννιτών θα καταθέσει και άλλη μια πρόταση που σχετίζεται με την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών στις σχολικές στέγες.

Προς το παρόν, το πράσινο φως πήραν τρία έργα, για τα οποία υπήρχαν έτοιμες μελέτες: τα «έξυπνα» φανάρια, η κατασκευή ισόπεδων κυκλικών κόμβων και η προμήθεια τεσσάρων απορριμματοφόρων. Τα τέσσερα απορριμματοφόρα για την ενίσχυση του τομέα καθαριότητας, η προηγούμενη δημοτική αρχή είχε προγραμματίσει να τα προμηθευτεί μέσα από τους πόρους των ανταποδοτικών τελών. Ο νέος προϋπολογισμός της παρέμβασης ανέρχεται σε 1 εκατ. ευρώ.

Τα «έξυπνα» φανάρια, με τον επίσημο τίτλο «ολοκληρωμένη παρέμβαση στην υποδομή των φωτεινών σηματοδοτών του Δήμου Ιωαννιτών», έχουν προϋπολογισμό 780.000 ευρώ. Σύμφωνα με τη μελέτη των Τεχνικών  Υπηρεσιών, η παρέμβαση αφορά τον εκσυγχρονισμό ή την αντικατάσταση όλου του δικτύου των φωτεινών σηματοδοτών, τη λειτουργία συστημάτων ελέγχου και διαχείρισης της κυκλοφορίας και την εγκατάσταση συσκευών για την εξυπηρέτηση των πολιτών με αναπηρία.

Στην αρμοδιότητα του Δήμου Ιωαννιτών, βρίσκονται 19 κόμβοι με φανάρια.

Στην ίδια πρόσκληση του επιχειρησιακού προγράμματος «Ήπειρος 2014-2020», θα κατατεθεί και η δημιουργία τριών ισόπεδων κόμβων, με προϋπολογισμό 1,5 εκατ. ευρώ.

Ο πρώτος κόμβος είναι στο Δικαστικό Μέγαρο (στη συμβολή των οδών Δωδώνης-Ναπ. Ζέρβα-Πυρσινέλλα-Εισαγγελέα Σπύρου), ο δεύτερος στη συμβολή των λεωφόρων Γράμμου, Κωνσταντινουπόλεως και Καλπακίου και ο τρίτος κόμβος στις αρχές της οδού Κουντουριώτη και στη συμβολή της με τις οδού Γ. Παπανδρέου και Πατριάρχη Ευαγγελίδη.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back