ΕΞΩΦΥΛΛΟ

Εξώφυλλο #301

Εικόνα του άρθρου Εξώφυλλο #301
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Πατέλης
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 19/05/2024, 08:48
ΕΞΩΦΥΛΛΟ

Κεντρικό θέμα του «Εξωφύλλου» που κυκλοφορεί σήμερα, Κυριακή 19 Μαΐου, η ακρίβεια και συγκεκριμένα η ακριβή καθημερινότητα στα Γιάννενα με τις τιμές του καφέ, της τυρόπιτας και του γύρου να κατατάσσονται στα είδη πολυτελείας. Και ένα μυστήριο πράγμα: Από τη μία η κυβέρνηση να διατείνεται σε όλους τους τόνους ότι κάνει τα πάντα για την καταπολέμηση της ακρίβειας, να επιβάλει πρόστιμα για αισχροκέρδεια, αλλά αυτή (η ακρίβεια) να επιμένει και μαζί της να συμφωνούν (με την ακρίβεια) και τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής. 

Σε λιγότερο από ένα μήνα έχουμε ευρωεκλογές και το Foreign Policy Magazine υποστηρίζει ότι η ευρωπαϊκή ακροδεξιά θα πετύχει καλύτερα αποτελέσματα από ποτέ και ότι οι νέοι ψηφοφόροι της ηπείρου θα τροφοδοτήσουν την άνοδό της. 

 Σε πιο ευχάριστα θέματα: Μέσα στις σελίδες της ψηφιακής έκδοσης του Τύπου Ιωαννίνων θα βρείτε το πρόγραμμα των πολιτιστικών εκδηλώσεων της εβδομάδας που έρχεται. 

Πώς ονομάστηκε και πότε το μικρό χωριό του Ζαγορίου, η Ελάτη που στέκεται σαν «παρατηρητής» της χαράδρας του Βίκου.

«Αιματοβαμμένος μεσημβρινός ή Το δειλινό κοκκίνισμα στη Δύση», είναι ο τίτλος ενός από τα σπουδαιότερα μυθιστορήματα στην ιστορία της σύγχρονης αμερικανικής λογοτεχνίας του Κόρμακ Μακάρθι.

Στις 11 Μαΐου του 1970 οι Who, κυκλοφορούν Το Live At Leeds, το οποίο ξακολουθεί να θεωρείται ευρέως ως ένα από τα καλύτερα ζωντανά ροκ άλμπουμ όλων των εποχών και φτάνει στο νούμερο τρία στο Ηνωμένο Βασίλειο και στο νούμερο τέσσερα στις ΗΠΑ.

Μα ποιος είναι αυτός ο Γιούργκεν Κλοπ, που έχει καταφέρει να χαρακτηρίσει τόσο πολύ μια ομάδα με τον τρόπο που βλέπει το ποδόσφαιρο, αλλά και την κοινωνία, καθώς και να ταυτιστεί τόσο με την ιστορία της;

Το Let it Be, η «καταραμένη» ταινία επιστρέφει μέσω του Disney+ σε σκηνοθεσία Michael Lindsay-Hogg.  Η ταινία τοποθετεί τον θεατή στο στούντιο με τέσσερις τύπους που δεν έχουν κλείσει καν τα 30 και οι οποίοι έχουν απεριόριστη δημιουργικότητα και σκαρφίζονται το ένα τραγούδι μετά το άλλο.


Μπορείτε να το κατεβάσετε, κάνοντας κλικ στον σύνδεσμο: exofyllo301-190524.pdf

Επίσης, μπορείτε να στηρίξετε τον Τύπο με μια συνδρομή εδώ

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back Ντοτη3