ΕΞΩΦΥΛΛΟ

Εξώφυλλο #264

Εικόνα του άρθρου Εξώφυλλο #264
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Πατέλης
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 03/09/2023, 10:38
ΕΞΩΦΥΛΛΟ

Το «Εξώφυλλο» επέστρεψε και κυκλοφορεί σήμερα, Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου 2023, στις οθόνες σας με πολλά και ενδιαφέροντα (όπως πάντα) θέματα. Το φετινό καλοκαίρι η χώρα μας κατέκτησε μια αρνητική πρωτιά καθώς οι καμένες εκτάσεις από την αρχή του 2023 έως και την περασμένη Τετάρτη 30 Αυγούστου, αυξήθηκαν κατά 270%. Έτσι με 1.610.080 στρέμματα καμένων εκτάσεων έως την Τετάρτη, η Ελλάδα κατατάσσεται πρώτη μεταξύ 20 Μεσογειακών χωρών. Πάμε πέντε χρόνια πίσω: Το 2018. Η φωτιά στο Μάτι άφησε πίσω της 103 νεκρούς και η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ανέθεσε τότε στον Γιόχαν Χέοργκ Γκολντάμερ, καθηγητή στο Ινστιτούτο Μαξ Πλανκ και διευθυντή του Παγκόσμιου Κέντρου Παρακολούθησης Πυρκαγιών, να συντάξει μια έκθεση για τις πυρκαγιές στην Ελλάδα. Ο Τύπος Ιωαννίνων σας παρουσιάζει τα συμπεράσματα αυτής της έκθεσης, αλλά και στοιχεία για την Ήπειρο και το νομό Ιωαννίνων. 

Σε πιο ευχάριστα νέα. Η ατζέντα της εβδομάδας σας παρουσιάζει το πρόγραμμα των δύο φεστιβάλ: του Castle Rock Festival και του Ioannina Lake Festival. Υπάρχουν ακόμα συναυλίες και πολλές θεατρικές παραστάσεις.

Η Νατάσα Μποφίλιου με αφορμή τη συναυλία της στα Γιάννενα διαλέγει για τον «Τύπο» έξι βιβλία από την παιδική της ηλικία, που τη συνοδεύουν ακόμα.

Επίσης διαβάστε: Berlin Alexanderplatz, η σειρά που καθόρισε τις σειρές. Τζον Φορντ, Ο πρωτομάστορας του κινηματογράφου. «Το αλάτι του Bad Ischl», το βιβλίο του Κώστα Μαυρουδή. Το ομοφοβικό, ρατσιστικό και σεξιστικό βιβλίο ενός Ιταλού στρατηγού δοκιμάζει τις κυβερνητικές σχέσεις της Μελόνι και του Σαλβίνι. Πώς πήραν το όνομά τους οι Ασπράγγελοι;


Πατώντας στο κέντρο του Εξωφύλλου, το διαβάζετε σε πλήρη οθόνη. 

Μπορείτε να το κατεβάσετε, κάνοντας κλικ στον σύνδεσμο: exofyllo264-030723.pdf

Επίσης, μπορείτε να στηρίξετε τον Τύπο με μια συνδρομή εδώ 




ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back