Συντακτης: κύριος Τύπος
Δημοσιευση: 9-12-2016, 15:25
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Στην εξάρθρωση τριμελούς εγκληματικής ομάδας με… αδυναμία στα σούπερ μάρκετ προχώρησε μετά από συντονισμένες ενέργειες η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων σε συνεργασία με αστυνομικούς της Ειδικής Ομάδας Αστυνόμευσης και της Ομάδας ΔΙΑΣ της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ιωαννίνων.

Πρόκειται για τρεις Έλληνες, ηλικίας 51, 56 και 38 ετών, οι οποίοι συνελήφθησαν προχθές το μεσημέρι στα Ιωάννινα, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας.

Από την παράνομη δραστηριότητά τους, αποκόμισαν λεία που περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, φιάλες οινοπνευματωδών ποτών, καλλυντικά και είδη οικιακής χρήσης, ενώ από τα μέχρι στιγμής στοιχεία της έρευνας έχει προκύψει ότι οι δράστες, υποδυόμενοι τους πελάτες, αφαίρεσαν τμηματικά κατά το τελευταίο χρονικό διάστημα, μεγάλο αριθμό οινοπνευματωδών ποτών από καταστήματα αλυσίδας σούπερ μάρκετ στα Ιωάννινα.

Στο πλαίσιο των ερευνών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν σε αυτοκίνητο που χρησιμοποιούσαν οι δράστες κλοπιμαία και ένα σπρέι πιπεριού ενώ σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κατερίνης στο σπίτι του 56χρονου συλληφθέντα στην Κατερίνη καθώς και στην κατοχή του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • πλήθος κλοπιμαίων (106 φιάλες οινοπνευματωδών ποτών, καλλυντικά και είδη οικιακής χρήσης και ατομικής περιποίησης κ.λπ.)
  • τα χρηματικά ποσά των 9.710 ευρώ και 78.700 λεκ Αλβανίας, ως προερχόμενα από την εγκληματική τους δραστηριότητα.

Μέρος των κλοπιμαίων αποδόθηκε, ενώ η έρευνα συνεχίζεται για την εξακρίβωση της προέλευσης των υπολοίπων αντικειμένων.

Από τους αστυνομικούς κατασχέθηκαν επίσης δύο οχήματα των δραστών, ως μέσα προσέγγισης και διαφυγής στις ανωτέρω αξιόποινες πράξεις καθώς και πέντε κινητά τηλέφωνα και ιδιόχειρες σημειώσεις των κατηγορουμένων ενώ η έρευνα συνεχίζεται από τη Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων, για την εμπλοκή τους και σε άλλες παρόμοιες περιπτώσεις.

Σε βάρος των προαναφερόμενων, σχηματίστηκε ποινική δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, των διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπής και των παραβάσεων της Νομοθεσίας περί Όπλων. 

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν μαζί με τη σχηματισθείσα δικογραφία στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων, ο οποίος τους παρέπεμψε στον Ανακριτή Ιωαννίνων. 

200 λέξεις απομένουν.
σχετικα αρθρα
Ηρων back