Oikonomou pisoi
ΒΙΒΛΙΟ

Εξάμηνο νέων κυκλοφοριών από τις εκδόσεις «Παπαδόπουλος»

Εικόνα του άρθρου Εξάμηνο νέων κυκλοφοριών από τις εκδόσεις «Παπαδόπουλος»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 23/01/2017, 18:58
ΒΙΒΛΙΟ - ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Μια πρώτη γεύση από τις εκδόσεις του 2017 δίνουν οι "Εκδόσεις Παπαδόπουλος"

Παιδικό Βιβλίο

Το 2017 θα ξεκινήσει με την κυκλοφορία του νέου βιβλίου του Αντώνη Παπαθεδούλου με εικονογράφηση της Ίριδας Σαμαρτζή και τίτλο Ένα τελευταίο γράμμα. Για τον κύριο Κώστα, ήταν η τελευταία μέρα στη δουλειά. Τον Ιανουάριο θα κυκλοφορήσουν επίσης τα δύο τελευταία βιβλία της σειράς εικονογραφημένων βιβλίων για παιδιά με τίτλο «Ταξίδια στη Μυθολογία» από την πολυβραβευμένη συγγραφέα Μαρία Αγγελίδου. Την άνοιξη θα κυκλοφορήσει το νέο βιβλίο του βραβευμένου συγγραφέα Θοδωρή Παπαϊωάννου με τίτλο «Το βρήκα

Παιδική – Εφηβική Λογοτεχνία

Ο Τομ Γκέιτς επιστρέφει φέτος με το έβδομο βιβλίο του με τίτλο «Με λίγη τύχη». Το Φεβρουάριο θα κυκλοφορήσει το εφηβικό μυθιστόρημα «Οι λέξεις που πονάνε» (Sticks & Stones) της Abby Cooper σε μετάφραση της Χαράς Γιαννακοπούλου. Τον Απρίλιο αναμένεται το βιβλίο της Sylvia Bishop «Ο ελέφαντας της Έρικας».

Δοκίμιο

Το 2017 θα ξεκινήσει με την κυκλοφορία των πρώτων τίτλων της νέας σειράς βιβλίων αναφοράς με τίτλο Μικρές Εισαγωγές. Τα τρία πρώτα βιβλία της σειράς, τα οποία θα κυκλοφορήσουν τέλη Ιανουαρίου, είναι τα εξής: Πρόσφυγες, Ευρώπη, Ανασφάλεια του Κωνσταντίνου Φίλη, Διευθυντή Ερευνών του Ινστιτούτου Διεθνών Σχέσεων, Κλιματική Αλλαγή της Εμμανουέλας Δούση, Αναπληρώτριας Καθηγήτριας Διεθνών Σχέσεων και Φιλελευθερισμός του Αριστείδη Χατζή, Αναπληρωτή Καθηγητή Φιλοσοφίας Δικαίου και Θεωρίας Θεσμών.

Λογοτεχνία

Τον Ιανουάριο θα κυκλοφορήσουν δύο τίτλοι στη σειρά ξένης κλασικής λογοτεχνίας: «Η ταβέρνα της Τζαμάικας» της Daphne du Maurier σε μετάφραση της Άννας Παπασταύρου και «Τρεις σε μία βάρκα (χωρίς να υπολογίσουμε το σκύλο)» του Jerome Jerome σε νέα μετάφραση της Μαργαρίτας Ζαχαριάδου.

Το Μάρτιο αναμένεται το μυθιστόρημα της Lydia Davis με τίτλο «Το τέλος της ιστορίας» (The end of the story) σε μετάφραση της Ρίτας Κολαΐτη. Λίγο πριν από το καλοκαίρι θα κυκλοφορήσει το ένατο, πολυαναμενόμενο μυθιστόρημα της Emma Donoghue με τίτλο «Το Θαύμα», σε μετάφραση Ρηγούλας Γεωργιάδου.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back