Oikonomou pisoi
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Δύο συμφωνίες για μικρομεσαίες επιχειρήσεις και ενέργεια

Εικόνα του άρθρου Δύο συμφωνίες για μικρομεσαίες επιχειρήσεις και ενέργεια
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 30/06/2016, 22:45
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Την υπογραφή δύο συμφωνιών μεταξύ Ελλάδας και Γερμανίας ανακοίνωσε  ο αντικαγκελάριος και υπουργός Οικονομίας της Γερμανίας Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε από κοινού με τον υπουργό Οικονομίας Γιώργο Σταθάκη.

Όπως είπε, η μία συμφωνία θα αποβλέπει στην ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και των νεωτεριστικών προϊόντων και η δεύτερη θα αφορά την ενέργεια.

Ο κ. Γκάμπριελ έκανε λόγο για ένα νέο κεφάλαιο στις συνεργασία και στις διμερείς σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών, τονίζοντας πως η συζήτηση πλέον θα πρέπει να στραφεί στην ανάπτυξη της Ελλάδας, η οποία θα πρέπει να προσελκύσει επενδύσεις και να δημιουργήσει νέες θέσεις απασχόλησης. 

Σημείωσε ακόμη ότι το ενδιαφέρον των γερμανικών επιχειρήσεων για επενδύσεις στη χώρα μας, είναι μεγάλο, αναφέροντας μάλιστα ότι η Ελλάδα μπορεί να λάβει πόρους από το γερμανικό δημόσιο για την ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, αλλά και να υποδεχθεί επενδύσεις στον ενεργειακό τομέα και συγκεκριμένα στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας.


Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΤΑΘΑΚΗΣ

Από την πλευρά του ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης τόνισε πως «πρόκειται για μία επίσκεψη, η οποία προσδοκούμε ότι θα έχει σημαντικό αντίκτυπο στο πλαίσιο των συζητήσεών μας για το σημείο στο οποίο βρίσκεται η ελληνική οικονομία, ένα σημείο μεταστροφής προς την κατεύθυνση της ανάκαμψης με βιώσιμο τρόπο. 

Ο υπουργός Οικονομίας σημείωσε επίσης, ότι, η Ελλάδα έχει διαμορφώσει ένα πλήρες σύστημα για τις ιδιωτικές επενδύσεις, που περιλαμβάνει τέσσερις βασικούς τομείς, που είναι η χρησιμοποίηση των προγραμμάτων ΕΣΠΑ για τη χρηματοδότηση πολύ μικρών επιχειρήσεων, ο αναπτυξιακός νόμος, που χρηματοδοτεί, πρωτίστως, μικρομεσαίες επιχειρήσεις σε παραγωγή και καινοτομία, οι στρατηγικές επενδύσεις που χρησιμοποιούν τη διαδικασία fast track και συνοδεύονται από το σταθερό δωδεκαετές φορολογικό σύστημα και το σχέδιο Γιούνκερ. 

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back