ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Δύο νέες σειρές για να δείτε

Εικόνα του άρθρου Δύο νέες σειρές για να δείτε
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 13/10/2023, 20:08
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

The Continental

Το φραντσάιζ του John Wick, του Γιαρντάνι Γιοβάνοβιτς ντε, έχει φτάσει αισίως στην τέταρτη ταινία, όπου ο Κιάνου (ο Ριβς ντε), μοιράζει πόνο και μολύβι στους κακούς ή έστω στους λιγότερο κακούς.

Κάπου εδώ, οι δημιουργοί του αποφάσισαν να βάλουν μια άνω τελεία και να το γυρίσουν στην τηλεοπτική σειρά. Έτσι προέκυψε το Continental, που αμα έχετε δει κάποιο JW ξέρετε περί τίνος πρόκειται. Εδώ, έχουμε μια μίνι σειρά με τρεις ταινίες ουσιαστικά, που ασχολείται με την προϊστορία του Continental και πώς προέκυψαν πρόσωπα και πράγματα. Δεν είναι τίποτα τρομερό, είναι λιγότερο ενορχηστρωμένη κλωτσοπατινάδα και «μα γιατί πυροβολάτε τον κόσμο από τόσο κοντά και τόσες φορές», αλλά έχει κάπως ενδιαφέρον στόρι (έστω και αν εργαλειοποιεί την αμερικάνικη παρουσία στο Βιετνάμ) και τέλος, έχει ένα από τα καλύτερα τηλεοπτικά σάουντρακ, τον τελευταίο καιρό.


Αν σας αρέσει ο Τύπος, μπορείτε να τον στηρίξετε με μια συνδρομή ή δωρεά, εδώ:


The Fall of the House of Usher

Κάπου στα 1839, ο Έντγκαρ Άλαν Πόε δημοσιεύσε την «Πτώση του Οίκου των Άσερ» στο Burton’s Gentleman’s Magazine. Η ιστορία ήταν πολύ περισσότερα από μια εξιστόρηση γκοθ τρόμου και έτυχε αρκετών αναλύσεων, αργότερα. Τώρα λοιπόν, ο Μάικ Φλάναγκαν που χρεώνεται (όπως θέλετε διαβάστε το) την τηλεοπτική συνέχεια της «Λάμψης» (όχι Σελήνη-Γιάγκος-χοχος και Σια, την άλλη) ανασταίνει την ιστορία στο σήμερα. Μια οικογένεια, όχι και πολύ λειτουργική αλλά ζάπλουτη, μια μυστήρια γυναίκα και αρκετή καμαρίλα και τρόμος. Επίσης πολύ καλό σάουντρακ, αλλά γι αυτό (και πώς συνδέεται με το Continental) θα μιλήσουμε προσεχώς.



ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back