Oikonomou pisoi
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Δύο νέες μονάδες από τη «Δωδώνη»

Εικόνα του άρθρου Δύο νέες μονάδες από τη «Δωδώνη»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 31/03/2023, 19:08
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τα εγκαίνια των δύο νέων παραγωγικών μονάδων στις εγκαταστάσεις της στην Ελεούσα Ιωαννίνων πραγματοποιεί η γαλακτοβιομηχανία «Δωδώνη», την ερχόμενη εβδομάδα.

Την κορδέλα των εγκαινίων θα κόψει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης την Τετάρτη 5 Απριλίου στις 11.30 το πρωί.

Στην τελετή έχουν προσκληθεί επίσης ο πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας, οι βουλευτές των Ιωαννίνων, ο περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης, δήμαρχοι κ.ά.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρίας, οι δύο νέες παραγωγικές μονάδες, οι εργασίες των οποίων έχουν ολοκληρωθεί, αφορά την παραγωγή των νέων φυτικών προϊόντων Plant’d και την υποσυσκευασία σκληρών τυριών.

Επίσης έχει κατασκευαστεί και ένας μεγάλης χωρητικότητας αποθηκευτικός χώρος ψυγείων.

«Η επένδυση άγγιξε τα 2 εκατ. ευρώ και είναι συνέχεια μιας σειράς επενδύσεων της ‘Δωδώνη’ που υλοποιούνται στη βάση πενταετούς αναπτυξιακού πλάνου που έχει εκπονηθεί από τη διοίκηση. Οι δύο νέες παραγωγικές μονάδες είναι εξοπλισμένες με μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας, το δε κτίριο εμβαδού 1.100 τ.μ έχει κατασκευαστεί με τις αρτιότερες προδιαγραφές και με απόλυτο σεβασμό στην προστασία του περιβάλλοντος, εστιάζοντας στη μείωση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων που προέρχονται από την κατανάλωση ενέργειας, νερού και την εκπομπή αέριων ρύπων» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Η λειτουργία του νέου εργοστασίου θα ξεκινήσει άμεσα. «Στον σχεδιασμό περιλαμβάνεται η δημιουργία δεκάδων νέων θέσεων εργασίας καθώς η ‘Δωδώνη’ αποτελεί έναν από τους κυριότερους και μεγαλύτερους εργοδότες στην ευρύτερη περιοχή της Ηπείρου» αναφέρει η εταιρία.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back