Δύο βουλευτές, ένα σημαντικό έργο, μια υπουργική απάντηση

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 06/12/2023, 21:19

Kάθε άλλο παρά ικανοποιημένοι μένουν δύο βουλευτές της Ηπείρου –ο Κώστας Μπάρκας, βουλευτής Πρέβεζας με τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, και ο Γιάννης Τσίμαρης, βουλευτής Ιωαννίνων με το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, με τις απαντήσεις του υπουργού Υποδομών Χρήστου Σταϊκούρα για την απένταξη του μεγάλου έργου του αγωγού ύδρευσης Πρέβεζας, Λευκάδας και Άρτας από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

Ένα έργο που έχει ανάδοχο από το καλοκαίρι, και για το οποίο ο κ. Σταϊκούρας υποστηρίζει ότι η απένταξη του έργου έγινε επειδή δεν ήταν εφικτή η ολοκλήρωσή του μέχρι τον Δεκέμβριο του 2025 (καταληκτική ημερομηνία για τα έργα του Ταμείου Ανάκαμψης). «Μίλησε» και για «λοιπές ενέργειες κάποιες από τις οποίες εμφάνισαν καθυστερήσεις συγκριτικά με τον αρχικό εκτιμηθέντα απαιτούμενο χρόνο», χωρίς να δώσει λεπτομέρειες. Ο υπουργός ανέφερε επίσης ότι το υπουργείο έχει εκκινήσει ήδη διαδικασίες για εξεύρεση χρηματοδότησης (140 εκατ. ευρώ ο προϋπολογισμός του έργου) από το ΕΣΠΑ.

Ο κ. Μπάρκας κάνει λόγο για «φτηνές και αστείες δικαιολογίες» ενώ ο κ. Τσίμαρης, από την πλευρά του, αναφέρεται σε «ερωτήματα που δεν απαντήθηκαν».

Ο κ. Τσίμαρης είχε θέσει και το ερώτημα για την τύχη των έργων της Ηπείρου μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης της ΕΕ χωρίς να πάρει απάντηση.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back Ντοτη3