ΓΙΑΝΝΕΝΑ

«Δώστε χρήματα για το τροχαίο»: Τηλεφωνικές απάτες στα Γιάννενα

Εικόνα του άρθρου «Δώστε χρήματα για το τροχαίο»: Τηλεφωνικές απάτες στα Γιάννενα
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 20/09/2023, 17:41
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων ταυτοποίησε τα στοιχεία μιας γυναίκας, που την κατηγορεί ως μέλος εγκληματικής οργάνωσης.

Εν συντομία, η συγκεκριμένη και άλλα τουλάχιστον έξι άτομα, κατάφεραν, με τηλεφωνικές απάτες, να αποσπάσουν χρήματα και τιμαλφή από θύματα στο νομό Ιωαννίνων, ακόμα και ποσό 100.000 ευρώ, από μια ηλικιωμένη.

Οι στόχοι τους ήταν κυρίως ηλικιωμένα άτομα, που τηλεφωνικά, η συγκεκριμένη τους έπειθε να καταβάλλουν μεγάλα χρηματικά ποσά για την αποφυγή νομικών συνεπειών μέλους της οικογένειάς τους, δήθεν λόγω τροχαίου ατυχήματος που είχε προκαλέσει.

Η αστυνομία θεωρεί ότι η συγκεκριμένη εμπλέκεται σε συνολικά έξι ακόμα απόπειρες εξαπάτησης. Δούλευε ως «εισπράκτορας», στη σπείρα.

Σύμφωνα με την αστυνομία, μέλη της οργάνωσης  άρχισαν τα τηλέφωνα σε ηλκιωμένους-ες, το διάστημα 7-9 Ιουνίου 2023, με το γνωστό τρόπο:

Υποδυόμενοι-ες κάποιο γνωστό ή συγγενή ή απλώς προσπαθώντας να δημιουργήσουν συνθήκες πανικού, έλεγαν στο τηλέφωνο ότι κάποιος οικείος του θύματος είχε προκαλέσει τροχαίο. Προκειμένου να μην κινηθεί νομική διαδικασία εις βάρος του, ζητούσαν χρήματα.

Συνολικά, προσπάθησαν να αποσπάσουν συνολικά 688.000 ευρώ, από τα θύματά τους.

Η δικογραφία θα υποβληθεί στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων, ενώ η έρευνα για την ανακάλυψη της ταυτότητας και των υπόλοιπων μελών της οργάνωσης συνεχίζεται.  

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back