ΕΝΕΡΓΕΙΑ

«Δωδώνη»: Νέο φωτοβολταϊκό στο εργοστάσιο

Εικόνα του άρθρου «Δωδώνη»: Νέο φωτοβολταϊκό στο εργοστάσιο
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 14/03/2023, 14:52
ΕΝΕΡΓΕΙΑ

Η γαλακτοβιομηχανία «Δωδώνη», σε συνεργασία με τη MGD Energy, ολοκλήρωσε την εγκατάσταση νέου φωτοβολταϊκού σταθμού στo εργοστάσιο, με ισχύ 2,15 MW και θα παράγει περίπου 3150 MWh ενέργεια  ετησίως.

Για την εγκατάσταση του σταθμού χρησιμοποιήθηκαν 3.675 φωτοβολταϊκά πλαίσια  της κατασκευάστριας εταιρείας JA SOLAR ισχύος 585W, 10 μετατροπείς της κατασκευάστριας εταιρείας HUAWEI (μοντέλο SUN2000-215KTL-H0) και βάσεις στήριξης ΜΕΤΑΛΟΥΜΙΝ. Η τοποθέτηση ήταν συνδυαστική και περιλάμβανε διαφορετικές επιφάνειες της στέγης του εργοστασίου όπως, μεταλλικές στέγες, στέγες από μπετό και τα διαθέσιμα δώματα.

Ο σταθμός συνδέθηκε ήδη στη μέση τάση του εργοστασίου και στο δίκτυο.

«Η εταιρεία για περισσότερο από 57 χρόνια, αναγνωρίζει και εκτιμά τον σημαντικό ρόλο που παίζει στην ευρύτερη κοινωνία, μέσω της συνεργασίας της με τοπικούς παραγωγούς και την παροχή εκατοντάδων θέσεων εργασίας» τονίζει η «Δωδώνη» στη σχετική ανακοίνωση. Συμπληρώνει ότι «πρόσφατα, έχει επιδείξει σημαντική δέσμευση στην κοινωνική της ευθύνη, στηρίζοντας τις κοινωνικά ευαίσθητες ομάδες και επενδύοντας στη βελτίωση της αποτελεσματικότητας και τη μείωση των περιβαλλοντικών της επιπτώσεων, διατηρώντας παράλληλα τα υψηλότερα πρότυπα. Η εταιρεία συνεχίζει να συμβάλλει στην τοπική κοινότητα και να αναλαμβάνει την ευθύνη της για το κοινωνικό και περιβαλλοντικό της αποτύπωμα».

Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας, Μιχάλης Παναγιωτάκης, τόνισε σχετικά με το έργο: «Το φωτοβολταϊκό πάρκο θα παράγει καθαρή ενέργεια που θα χρησιμοποιείται στην παραγωγή των προϊόντων μας, μειώνοντας την εξάρτησή μας από την παραδοσιακή ενέργεια. Αυτή η επένδυση θα έχει θετικό αντίκτυπο στην εταιρεία μας, καθώς θα μας βοηθήσει να μειώσουμε το κόστος της ενέργειας και θα βελτιώσουμε την ανταγωνιστικότητά μας στην αγορά. Παράλληλα, θα μας βοηθήσει να επιτύχουμε τους στόχους μας για αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής».

Ο δε διευθύνων σύμβουλος της ΜGD Παναγιώτης Μουρτοπάλλας συμπλήρωσε πως «η συνεργασία είχε ως αποτέλεσμα ένα από τα μεγαλύτερα έργα ενεργειακού συμψηφισμού στη χώρα και είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι». 

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back